Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов свика по-рано днес брифинг,

...
Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов свика по-рано днес брифинг,
Коментари Харесай

Бившият кмет на Пазарджик за новия: „Дотук - само оправдания!“

Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов свика по-рано през днешния ден брифинг, на който отговори остро на обвиняванията, които новоизбраният градоначалник Петър Куленски насочи против него на първата си конференция. Повов разкритикува наследника си на поста, като съобщи, че досега от него се чуват единствено оправдания. И се закани да го съди, в случай че още един път го упрекна в корупция.

„ Бях задоволително доброжелателен да помоля хората от моя екип да останат на работа и да оказват помощ на новия кмет по-бързо да влезе в час - сподели Попов. - Оставих на новото управление работещи системи и екип, функционираща община. В момента всичко е в ступор “.

На обвиняванията, че локалната хазна е затънала в задължения екскметът отвърна, че това са настоящи отговорности и те са от 15 години. Което не значи, че Общината е спряла да работи. По думите му, става дума за 16-17 милиона лв. на фона на бюджет от 160 милиона лв..

„ Ако човек получава заплата от 1600 лв., дали ще се тревожи, че има 200 лв. отговорности? “ - запита Попов.

Той остро разкритикува Петър Куленски, като напомни, че кметът дава отговор за намиранета на пари и решения, не някой различен. И откакто към този момент е определен за кмет, Петър Куленски би трябвало да търси решения.

„ Допускате ли, че в случай че аз не съм имал решения на тази обстановка и не съм я познавал, бих се кандидатирал за нов мандат? Има решения, само че дано да си ги откри той ", съобщи Тодор Попов, като напомни, че за 16-те години на ръководството си не се е случвало да се оправдава с липса на пари.

Прогнозата му е, че в случай че до Коледа новият кмет не предприеме нужните дейности, го чака тежка злополука.

Той се спря детайлно и на обвиняванията за отклонение на средства. По думите му, това е процедура във всяка община - така наречен вътрешноведомствени заеми, които се почистват в края на годината или при започване на идната. Заяви, че е най-проверяваната обществена персона от всевъзможни контролни институции. И в случай че е имало нещо неправилно, са щели да го „ разпънат на кръст 10 пъти “.

Ексградоначалникът се закани, че в случай че новият кмет още един път си разреши да замесва името му в корупционни кавги, ще го съди. И че както е бил правилен да помоли сътрудниците си да останат на работа, в този момент ще ги призове да изоставен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР