Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг, дари $1,8

...
Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг, дари $1,8
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дари $1,8 млрд. на университет

Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг, подари $1,8 милиарда на университета "Джон Хопкинс ", съобщи Българска телеграфна агенция. Това е най-голямото подаяние, правено в миналото на образователно заведение в Съединени американски щати, отбелязва Асошиейтед прес.

В публикация във в. "Ню Йорк таймс " 76-годишният Блумбърг съобщи, че е направил това подаяние за да се разшири приемът в университета на надарени младежи с лимитирани финансови благоприятни условия.

Всички университети, с дребни изключения, при разглеждането на кандидатстудентските документи обръщат внимание на способността на постъпващия да заплати. В резултат на това претендентите с висока успеваемост от фамилии с ниски или междинни приходи постоянно срещат отвод, с цел да се запазят места за студенти от фамилии с високи приходи, уточни Блумбърг, който се е дипломирал в същия университет през 1964 година

Ръководството на "Джон Хопкинс " съобщи, че великодушното подаяние ще разреши да се финансират стратегии за помощ и стипендии за отлични студенти с ниски и междинни приходи.

Америка е най-добре, когато възнаграждава хората въз основата на качеството на тяхната работа, а не по размера на портфейла им, съобщи Блумбърг, представен от ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР