Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви днес не

...
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви днес не
Коментари Харесай

С отказа си от Парижкото споразумение за климата Тръмп постигна обратен ефект

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг съобщи през днешния ден не без подигравка, че природозащитниците дължат признателност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за това, че с отхвърли си от Парижкото съглашение за климата е постигнал противоположен резултат - засилил е напъните против световното стопляне, съобщи Асошиейтед прес.

Блумбърг приказва на срещата на върха " Една планета " в Париж, отбелязваща втората годишнина от подписването на новия интернационален контракт за битка против климатичните промени през 2015 година. В съдържателното си слово той означи, че взетото от Тръмп непопулярно решение е било наказано от доста международни водачи и е подбудило хиляди хора по света да прегърнат природозащитната идея, предава Българска телеграфна агенция.

Блумбърг даде за образец основана от частния бранш в Съединени американски щати коалиция, наречена " Обещанието на Америка ", която упорства да бъдат изпълнени задачите, сложени през 2015 година Тази коалиция към този момент " обгръща половината от американската стопанска система ", уточни той.

Блумбърг изрази убеденост, че френският президент Еманюел Макрон е прав, когато сподели, че може би ще успее да промени мнението на Тръмп по въпроса. Да умееш да променяш мнението си е симптом за " образован, убеден в себе си, почтен човек ", акцентира той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР