Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да

...
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да
Коментари Харесай

Тръмп изглежда ще има още един много сериозен съперник за президентското място

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да влезе в кандидат-президентската конкуренция, с цел да стане претендентът на Демократите на президентските избори през 2020 година, съобщи БГНЕС.
Очаква се 77-годишният Блумбърг да подаде документи в най-малко един щат тази седмица, обявявайки се за претендент, съгласно голям брой медии, в това число The New York Times.
Милиардерът Блумбърг беше декларирал през март, че няма да се кандидатира, само че в продължение на седмици си играе с концепцията да се опита да завоюва Белия дом, съгласно негов консултант, който беше представен да споделя, че към момента не е взел дефинитивно решение.
Въпреки това Блумбърг е изпратил чиновници в Алабама, с цел да съберат подписите, нужни за регистрация в главния щат преди крайния период в петък. Този ход е първият явен знак, че Блумбърг, дълго считан за вероятен претендент за президент на Съединени американски щати, се готви да се изправи против президента Доналд Тръмп.
Блумбърг, един от най-богатите хора в Съединени американски щати, ръководи Голямата ябълка от 2001 до 2013 година. През годините той минава сред Републиканската и Демократическата партии и също по този начин е самостоятелен кмет. Той се възприема като центристка фигура, близка до Уолстрийт, която гледа на Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, двама от водещите претенденти на Демократите, като прекомерно леви.
Неговото влизане в конкуренцията би разпръснало така и така претъпкано от кандидати поле, като сега 17 претенденти се борят за правото да се изправят против Тръмп като номинация на Демократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР