Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Доналд Тръмп

...
Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Адвокатът на Тръмп плаща 148 млн. долара за неверни твърдения

Бившият кмет на Ню Йорк и юрист на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани беше наказан да заплати 148 милиона $ на две дами, ангажирани с президентсите избори в щата Джорджия през 2020 година, поради негови погрешни изказвания, че са били забъркани във подправянето на вота, предава БНР. 

Съдът постанови, че Джулиани дължи 75 милиона $ за нанесени вреди - по 16 милиона $ на всяка от дамите за клюка, и по още 20 милиона за преживения стрес. 

Адвокатът на двете - майка и щерка, съобщи, че по време на трите дни на показване на доказателствата и предоставяне на показания правосъдните заседатели са имали опцията да преживеят парченце от неописуемия смут, през който те са минали. 

Очакванията бяха самият Джулиани да свидетелства в своя отбрана на делото, само че юристът му разгласи, че той се отхвърля от това. 

Пред съда майката описа по какъв начин е трябвало да бяга от вкъщи си, откакто пред него се събрала група от подръжници на Тръмп, а от ФБР декларирали, че животът ѝ е в заплаха. Това станало, откакто някогашният кмет на Ню Йорк популяризирал клип в интернет, за който твърдял, че се демонстрира доказателство за подправяне на вота. 

Жената изясни още, че нейни другари и познати се дистанцирали по-късно и тя почнала да живее в изолираност поради боязън, че ще бъде разпозната обществено. 

Рудолф Джулиани назова присъдата неуместна и съобщи, че ще я апелира. Той е обвинен и по други каузи като това против президента Доналд Тръмп за подправяне на изборите в щата, а някогашен негов помощник го съди за полова корист.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР