Бившият кмет на Козлодуй Румен Маноев е подадал сигнал до

...
Бившият кмет на Козлодуй Румен Маноев е подадал сигнал до
Коментари Харесай

Румен Маноев подаде сигнал до прокуратурата срещу кмета на Козлодуй Маринела Николова /снимка/

Бившият кмет на Козлодуй Румен Маноев е подадал сигнал до прокуратурата за превишаване на пълномощията на своята наследничка Маринела Николова поради нейна заповед, въвеждаща ограничавания и забрани, в това число и вечерен час, научи BulNews.
Сигналът е адресиран до Районната прокуратура в Козлодуй, Окръжната във Враца и Върховната касационна прокуратура. В него Румен Маноев сезира прокурорите, че кметът на Общината е „ иззел права на Министъра на опазването на здравето, които не са му предоставени по закон, като е превишил своите права, при което е въвел ограничавания и забрани, които засягат законни права на всички физически и юридически лица на територията на Община Козлодуй “.
В сигнала си Румен Маноев моли Прокуратурата да се намеси и прекрати превишаването на пълномощията от страна на Кмета на Община Козлодуй. И показва, че заповедта на Маринела Николова с №199/17.03.2020 година е учредена на чл.44, ал.2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация; член 63, алинея 4 и ал.5 от Закона за здравето, заповедите на министъра на опазването на здравето от 17-ти и 13-ти март, както и член 29 от Наредба №21/2005 година
Според Маноев в нито един от тези закони, заповеди и наредби не се дават права на кмета на общината да вкарва своеволно ограничавания и забрани, които нарушават конституционните права на жителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР