Бившият кмет на иранската столица Мохамад Али Наджафи, който е

...
Бившият кмет на иранската столица Мохамад Али Наджафи, който е
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт бивш кмет на Техеран за убийството на съпругата му

Бившият кмет на иранската столица Мохамад Али Наджафи, който е бил и вицепрезидент на Иран, беше наказан на гибел за убийството на брачната половинка му, заяви иранската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес и ТАСС, предава Българска телеграфна агенция.
Телевизията цитира представителя на съда Голамхосейн Есмайли, съгласно който някогашният кмет е наказан за това, че е прострелял смъртоносно втората си брачна половинка Митра Остад. Присъдата може да бъде оспорена в период от 20 дни.
Полицията задържа Наджафи през май, откакто той самичък се съобщи на управляващите и призна за убийството.
Според осведомени с делото Наджафи и Остад по това време са имали фамилни проблеми. Срещу някогашния кмет са били предявени няколко обвинявания, в това число за убийството на брачната половинка му и нелегално владеене на оръжие.
Наджафи бе определен за кмет на Техеран през август 2017 година, а през април 2018 година подаде оставка, публично стимулирана със здравословни проблеми, откакто хардлайнерите го разкритикуваха за видео, на което участва на танцово осъществяване на млади девойки по време на учебно зрелище.
Насилието, обвързвано с огнестрелно оръжие, е много рядко събитие в Иран, изключително измежду политическия и стопански хайлайф, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР