Бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов отговори на новия -

...
Бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов отговори на новия -
Коментари Харесай

Бившият кмет на Благоевград отговори на настоящия в обвиненията му за Пирин

Бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов отговори на новия - Методи Байкушев в изказванието му, че Пирин има големи задължения.

Ето какво написа Стоянов във Facebook:
 Пирин има големи задължения и нула лв. по сметките, твърди кметът на Благоевград
Пирин има големи задължения и нула лв. по сметките, твърди кметът на Благоевград

Ето какво сподели Байкушев

Вчера Методи Байкушев отново изрече ЛЪЖА. А най-циничното е, че изрече тази неистина, до момента в който обещаваше да приказва истината. Типичната марка на ПП-ДБ: значимо е да излъжем през днешния ден, а пък на следващия ден ще му мислим по какъв начин отново да излъжем.

Неговите думи бяха, че ОФК " Пирин " има отговорности към Национална агенция за приходите в размер на 270 000 (двеста и седемдесет) хиляди лв. и за жалост тази неистина беше безрезервно публикувана, освен това без да бъде запитан шефът на ОФК " Пирин " дали това е правилно. Аз въпреки всичко си направих усилието да попитам и в този момент в резюме и напълно разбираемо ще ви дам данни за финансовото положение на ОФК " Пирин ".

Към 17.11.2023г. (петък) задължението към Национална агенция за приходите е в размер на 173980, 71 лв..

Към същата дата, вземанията на ОФК " Пирин " са в размер на 340000 (триста и четиридесет хиляди) лв.. Повтарям, с цел да го прочетат деликатно от екипа на към този момент определения кмет (нека изчакаме да мине и правосъдната фаза на този избор) - 340000 (триста и четиридесет) хиляди лв.. Вземанията произтичат от нотариално заверени контракти с други професионални футболни клубове и са безспорни. Плащанията по договорите бяха спрени, откакто Петър Занев напусна клуба, само че в този момент откакто ще бъде върнат като шеф, се надявам да бъдат възобновени. Искрено се надявам да се случи, тъй като персонално за мен Пирин е по-голям от политиката и го потвърдих, като не говорех нереални неща по време на предизборната акция. Ако Занев не може да се оправи с тези заплащания, давам спомагателен жокер на Байкушев - дано опита с Табутов и Чапов, които са в положителни взаимоотношения с лицето, което се разпорежда да платят дължимите суми.

Заплатите на футболистите се дължат на 10-то число от месеца, идващ месеца на положения труд. Към 10 октомври, до момента в който съм настоящ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и изключително след резултата от изборите, отговорността за ОФК " Пирин " мина напълно върху Методи Байкушев. Съжалявам, само че огромна част от рекламодателите на " Пирин " не му имат вяра. Така че, негова е отговорността да звъни и да ги убеди, че си заслужава да популяризират за " Пирин ". Това обаче изисква самият той да излезе от виртуалния си живот във Facebook и към този момент да влезе в действителния.

Както се вижда равносметката е обикновена - новият кмет и новият шеф поемат ОФК " Пирин " с позитивен баланс от малко над 165000 (сто шестдесет и пет хиляди) лв. (приспадайки отговорностите към НАП), като дължат една заплата на личния състав и към 70000 (седемдесет хиляди) лв. към разнообразни снабдители. Имат и постоянен настоящ контракт с главния рекламодател на ОФК " Пирин " - сдружение, притежаващо марката " 8888 ".

Само за два дни кметуване, Методи Байкушев съумя да съсипе един от най-стойностните планове на община Благоевград - първият ни регистриран високотехнологичен парк.

Искрено му поисквам да не повтаря тази неточност и да не позволява да бъде ликвидирана една от марките на Благоевград - футболен клуб " Пирин ", още повече че тимът е с доста по-добри спортно-технически индикатори от миналогодишните. Всеки миг ще бъде приключено и построяването на съвременно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.

‼️Стига мрънкане и оправдания, Байкушев! По време на предизборната акция и двамата казвахме, че Благоевград няма време за губене, само че ти си кметът, най-малко към този момент. Хващай се за работа или се отхвърляй, до момента в който е време!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР