Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов обяви с публикация във

...
Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов обяви с публикация във
Коментари Харесай

Атанас Камбитов отново ще се бори за кметското място в Благоевград

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов разгласи с обява във " Facebook ", че още веднъж ще се състезава за кметското място в града.

" Имах достойнството осем години да бъда кмет на Благоевград. През тези години работихме доста, взехме решение едни от най-тежките и значими проблеми на града. Бяхме на път да решим и останалите. Направихме доста, можем и повече! Кандидатирам се за кмет на Благоевград с упоритостта да завърша започнатото, с ясна и действителна визия за бъдещето. Знам и мога да работя за Благоевград! Доказал съм го! Вярвам във вашата поддръжка! ", написа Камбитов.

Той заемаше кметския пост в интервала 2012 - 2019 година, като член на ГЕРБ. През 2019 година той изгуби конкуренцията за мястото от самостоятелния Румен Томов, а през 2020 година напусна партията на Бойко Борисов и се причисли към тази на Цветан Цветанов " Републиканци за България ".

През 2022 година антикорупционната комисия (КПКОНПИ) откри спор на ползи по сигнал, че два парцела - частна общинска благосъстоятелност, са продадени на сдружение " Старт 2015 " ЕООД с шеф и едноличен притежател на капитала счетоводителката на Камбитов с букви Р.Ш.В интервала сред 25 септември и 3 октомври 2017 година, за 10 дни, като едноличен притежател на капитала и шеф е вписан Атанас Камбитов. Той е провел изключително Общо заседание на " Старт 2015 " ЕООД и е разпределил дял на самия себе си в размер на 79 800 лева от насъбраната и неразпределена облага за 2015 - 2016 година Сумата му е изплатена от Р.Ш., в качеството ѝ на счетоводител на сдружението, по банков път. В същия ден, в който е взето решението за погашение на дивидента, Камбитов продава дяловете си.

На 17 септември 2020 година в Търговския указател е вписана смяна на едноличния притежател на " Старт 2015 " ЕООД, като новият е " Старт Груп 2020 " ООД със съдружници Атанас Камбитов и щерка му. По този метод двата купени през 2016 и 2017 година парцела частна общинска благосъстоятелност, минават в благосъстоятелност на сдружение, в което съучастник е някогашният кмет, взел участие в продажбата им.

Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински парцел, сключил е контракт за продажба на другия общински парцел, като и двете дейности са осъществени в частен интерес на обвързвано с него лице.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР