Бившият каталунски сепаратистки лидер Карлес Пучдемон е разглеждал възможността да

...
Бившият каталунски сепаратистки лидер Карлес Пучдемон е разглеждал възможността да
Коментари Харесай

Пучдемон разглеждал възможността да избяга в Русия?

Бившият каталунски сепаратистки водач Карлес Пучдемон е разглеждал опцията да се насочи в Русия преди задържането си в Германия в края на март, написа испанският в. " Мундо ".
 

Изданието, представено от ТАСС, напомня, че на 22 март Пучдемон, който живееше в заточение в Брюксел, дойде със аероплан във Финландия. Докато беше в Хелзинки, обаче испанският Върховен съд реактивира европейската заповед за ареста му по обвинявания в протест и корист с държавни средства. Тогава по данни на изданието Пучдемон е имал два разновидността - да се насочи в Русия, която граничи в Финландия, или да отиде в Стокхолм. Накрая той направил второто.

 
На 24 март той към този момент бил в шведската столица. Плановете му били да отиде в Белгия през Дания и Германия. Но на територията на Германия той бе арестуван. Сега немски съд преглежда неговата екстрадиция, само че единствено по обвиняването за злоупотреби със средства, откакто отхвърли настояването за екстрадиция по обвиняване в протест. До тогава Пучдемон е на независимост, откакто през вчерашния ден в прокуратурата в град Ноймюнстер, бе импортирана гаранция от 75 000 евро. Именно в арест в Ноймюнстер беше Пучдемон в интервала 25 март-6 април.


 
Днес Пучдемон дава конференция в Берлин. Той ще приказва в центъра " Аквариум ". В предишното това е бил магазин за животни. Днес е център за подкрепяне на бежанци в Германия, съобщи ДПА.
 
Час преди началото на конференцията пред постройката се беше оформила дълга опашка от искащи да участват на нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР