Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон е отведен в затвор в

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон е отведен в затвор в
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон е отведен в затвор в Северна Германия

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон е отведен в затвор в северногерманския град Ноймюнстер, откакто бе арестуван въз основа на европейска заповед за арест при влизането му на немска територия от Дания, оповестява Българска национална телевизия, като цитира Асошиейтед прес.

Снимки на организация ДПА демонстрираха микробус със затъмнени стъкла, с който се допуска, че Пучдемон е дошъл в пандиза през днешния ден следобяд.

Полицията в северната немска провинция Шлезвиг-Холщайн заяви, че каталунският политик е бил арестуван покрай автомагистрала А7, по която се влиза от Дания в Германия. Адвокатът му посочи, че той е пътувал към Белгия, където обитава, откогато напусна Испания след несполучливия опит на неговото държавно управление да разгласи самостоятелност на Каталуния.

Германски съд евентуално до на следващия ден ще реши дали Пучдемон да остане в ареста до решението по настояването за екстрадицията му, съобщи Ралф Дьопер, заместник-прокурор на провинцията в Шлезвиг, който е на 60 км от Ноймюнстер.

Испания удостовери, че нейните разследващи и полицейски служби са работили взаимно с немската полиция за организирането на задържането на някогашния каталунски водач. Представител на испанската полиция, поискал анонимност, съобщи пред Асошиейтед прес, че испанският Национален център за разузнаване и полицейски сътрудници от неговия отдел за интернационално съдействие са помогнали на немската полиция да арестува Пучдемон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР