Бившият капитан на националния отбор на Нидерландия по футбол Джорджиньо

...
Бившият капитан на националния отбор на Нидерландия по футбол Джорджиньо
Коментари Харесай

Куман обяви първата си селекция на Нидерландия след завръщането начело на тима

Бившият капитан на националния тим на Нидерландия по футбол Джорджиньо Вайналдум и вратарят Яспер Силесен бяха извикани в състава от селекционера Роналд Куман, който наследи Луис ван Гал на поста, написа организация „ Ройтерс “. 

За Куман това е втори престой отпред на държавния отбор на Нидерландия. Той разгласи лист от 37 футболисти за квалификациите за идващото Европейско състезание против Франция и Гибралтар. 32-годишният Вайналдум, който има 86 мача за националния тим на родината си, се завръща откакто се възвърне от счупването на крайници си през август. Заради травмата той пропусна Мондиал 2022 в Катар. В момента полузащитникът играе чартърен от Пари Сен Жермен в Рома. 33-годишният Силесен е играл 63 дуела за отбора на Нидерландия в кариерата си. Той също пропусна Световното състезание откакто не попадна в селекцията на Ван Гал.

 Първа повиквателна за националния отбор на Нидерландия получиха трима футболисти от Фейенорд - Лутшерал Геертройда, Куилиндши Хартман и Матс Вайфер, а в състава за първи път е включен и вратарят на Андерлехт Барт Вербрюген. 33-годишният Дейли Блинд също е извикан от Роналд Куман и може да запише стотния си дуел за националния отбор в срещата с Франция в Париж на 24 март. Нидерландия ще излезе против Гибралтар в Ротердам три дни по-късно. 

Нападателят Люк де Йонг пък разгласи края на кариерата си в националния тим на страната на 32-годишна възраст. Той изигра 39 мача за Нидерландия от дебюта си през 2011-а досега. „ Бях сюрпризиран от позвъняването на Люк през вчерашния ден и новината, която ми заяви, че повече няма да бъде разполагаем на националния отбор. Но разбирам обяснението му, че желае да се концентрира на 100% върху ПСВ Айндховен. Той ще ни липсва и в състава, и на терена “, сподели Куман в изказване за локалната футболна федерация.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР