Бившият капитан на националния отбор на България Владимир Николов бе

...
Бившият капитан на националния отбор на България Владимир Николов бе
Коментари Харесай

Владо Николов: Пламен Константинов е много добър треньор и може да изведе България до медал

Бившият капитан на националния тим на България Владимир Николов бе “Гостът на Sportal.bg” през днешния ден. Президентът и старши-треньор на Левски приказва за идното международно състезание, на което България и Италия са домакини през 2018 година и възможностите на държавния ни отбор да стигнат до оценките.

“Националният ни тим има доста добър треньор - Пламен Константинов, който бе и страховит състезател. Той към този момент 7-ма година е треньор и има задоволително добър взор върху състава ни и опция да го изведе до орден. В отбора от тима, който завоюва последния орден от Мондиал 2006 са останали единствено Теодор Салпаров и Тодор Алексиев, само че България има положителни играчи на всички постове. Николай Пенчев и Тодор Скримов играят на високо равнище към този момент няколко години. Откритието на предходната година Розалин Пенчев също демонстрира положителни неща на игрището. България има може би тримата най-хубави централни блокировачи в света и това са Николай Николов, Теодор Тодоров и Виктор Йосифов. Либерото Теодор Салпаров също е от международна класа. Диагонал от класата на Цветан Соколов не се ражда всеки ден. Важно е да имаме и добър негов заместител. През последната година Боян Йорданов и Николай Учиков отхвърлиха да играят за националния тим по разнообразни аргументи, само че считам, че те би трябвало наложително да бъдат поканени в тима ни за Мондиал 2018 и могат да оказват помощ доста. На такива надпревари като международни шампионати и Олимпийски игри би трябвало да се разчита на най-хубавите. В бъдеще за Олимпиадата в Токио 2020 да вземем за пример може да се огледа и към младите Жулиен Георгиев и играещият в този момент в Съединени американски щати Радослав Парапунов. При разпределите с изключение на на Георги Братоев може да се разчита и на Добромир Димитров, Владимир Станков и Георги Сеганов, които имат опция също да играят на високо ниво”, съобщи Владо Николов особено пред Sportal.bg .
 Владо Николов в @@@
“България е в предварителна група със международните първенци от Полша във Варна, само че вкъщи и стените оказват помощ. Надявам се да победим “Дружина полска” и България да стигне до медалите на Мондиал 2018”, добави Владо Николов.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР