Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Димитър

...
Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Димитър
Коментари Харесай

Димитър Бербатов се включи в кампанията в подкрепа на българските капитани Любомир Чанев и Данаил Веселинов

Бившият капитан на националния тим на България по футбол Димитър Бербатов се включи в акцията " Подкрепа за българските капитани ". Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха арестувани дружно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Голмайстор №1 в историята на националния тим сподели почитание от капитан към капитани и за следващ път потвърди, че сърцето му е отворено за всевъзможни благородни дела. В момента Бербатов води борба за президентското място в Българския футболен съюз, като пожела на моряците да завоюват своята и скоро да се приберат вкъщи. Димитър, който е съгражданин и набор на капитан Чанев, изпрати позитивна сила на сънародниците ни, изпаднали в неволя.

Инициативата " Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме! " бе подета от близки и другари на двамата и стартирана на 6 декември 2023 година – Никулден, Деня на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са приключили висшето си обучение. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец, Арда, Берое и Етър, както и от втородивизионните Беласица, Монтана и Литекс.

Очаква се още отбори и още огромни фигури в родния спорт да поддържат акцията. Близките и приятелите изричат голяма признателност на всички, участващи в нея. И имат вяра, че способените органи вършат всичко допустимо Любомир Чанев и Данаил Веселинов скоро да се приберат вкъщи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР