Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров

...
Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Когато спреш с футбола, трябва да си изградиш нова самоличност

Бившият капитан на националния ни тим по футбол Стилиян Петров даде, в което разкритикува плана Big Picture, който се пробваха да наложат двата най-титулувани британски клуба - " Манчестър Юнайтед " и " Ливърпул ".

Според него футболът би трябвало да сплотява, само че сега разделя хората. Стенли приказва също за кариерата си, борбата с левкемията, както и за своето бъдеще. Легендата на " Астън Вила " и " Селтик " счита, че когато спреш с футбола, би трябвало да си изградиш нова идентичност.

Както е известно, Петров към този момент изяви предпочитание да влезе в ръководството на БФС.

" Винаги приказваме, че футболът сближава хората. Но в този момент от ден на ден осъзнаваш, че в реалност играта разделя хората. Футболът би трябвало да сплотява, хората да работят дружно. Вижте плана Project Big Picture, вижте концепцията за новата Европейска лига. Хората желаят да ръководят, не желаят повече да работят дружно с другите. Те не желаят да основат промишленост, в която всички да са мощни. ", съобщи Стенли.

" Когато имаш провокации като човек, ставаш по-мъдър. Започваш да гледаш на света от по-различна вероятност. Това е като пъзел - сглобяваш го и се надяваш да намериш точните отговори. Когато си деен футболист, имаш някаква идентичност, само че когато се откажеш, би трябвало да си изградиш напълно нова такава. "

Снимка: Getty Images

" Заболяването ми пристигна от нищото. Отне ми всички фантазии. Всичко, което бях възнамерявал и за което мечтаех, изчезна за секунда. Трябваше да оставя всичко друго настрани и да се боря за живота си. Осъзнах, че няма значение какво си постигнал като футболист. Хората към този момент ме знаеха единствено поради заболяването ми. Тогава обаче не осъзнавах, че всички биват забравени. Мислим, че откакто всяка седмица ни заплащат и парите не стопират да " капят ", всичко е отлично. Но когато на 35 или 36 се откажем, забравяме, че ни остават още 35-40 години, през които да поддържаме стандарт на живот. Когато към този момент няма смисъл от нас като футболисти, би трябвало да намерим нов смисъл в живота си. А намирането на подобен може да отнеме дълго време. ", сподели още Петров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР