Бившият капитан на германския национален отбор Филип Лам и президентът

...
Бившият капитан на германския национален отбор Филип Лам и президентът
Коментари Харесай

Филип Лам и Александър Чеферин разкритикуваха избора на Саудитска Арабия за домакин на Мондиал 2034

Бившият капитан на немския народен тим Филип Лам и президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин разкритикуваха процедурата по желание на хазаин на международното състезание по футбол през 2034-а година, което най-вероятно ще бъде извършено в Саудитска Арабия.

" Хронологията на събитията от последните седмици сочи, че нещата вървят в неверната посока. Демокрацията е изместена от фокус. Напоследък процедурите, водещи до взимане на решения, са доста съмнителни ", разяснява Лам за Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Международната футболна федерация (ФИФА) разгласи през октомври, че хазаин на международните финали през 2030 ще бъдат Испания, Португалия и Мароко. Уругвай, Аржентина и Парагвай пък ще одобряват по един мач.

Заради ротационния принцип на осъществяване на шампионатите централата приема кандидатури за 2034-а единствено от Азия и Океания, като за момента Саудитска Арабия е единствената заинтригувана страна.

" Хората вярно слагат под въпрос честността на тези процедури. Отвън наподобява, че всичко се движи от парите. Това вреди на футбола, тъй като е срещу изконните му полезности ", сподели още Лам.



Президентът на УЕФА Александър Чеферин също не утвърждава идния избор на Саудитска Арабия и не желае международни финали през зимата по сходство на тези в Катар преди година.

" Заради ротационния принцип при конфедерациите единствено страни от Азия и Океания имаха право да аплайват за домакинство. В последна сметка единствено една федерация прояви интерес. Важно е да подчертая, че УЕФА, като конфедерация сама по себе си, не е член на ФИФА и няма право да взе участие в изборния развой ", сподели той за RND.

" Сигурен съм в едно - зимното международно състезание не е положително за футбола. Не е рационално да разискваме още веднъж сходен вид, тъй като той на процедура задушава интернационалните шампионати и вътрешните шампионати ", добави Чеферин.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР