Бившият капитан на Германия Филип Лам оприличи Пари Сен Жермен

...
Бившият капитан на Германия Филип Лам оприличи Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Филип Лам: ПСЖ не е отбор, а луксозен магазин на катарските си собственици

Бившият капитан на Германия Филип Лам оприличи Пари Сен Жермен на първокласен повсеместен магазин на техните катарски притежатели.

Лам изрази мнението си в своята обичайната колонка в седмичника " Ди Цайт ", излизащ в сряда. И там изяснява, че ПСЖ разполага с фантастични характерности като Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар, само че не съумяват да сглобят тим.

Лам, който е началник на организационния комитет на Евро 2024, беше капитан на Германия по време на последната извоювана международна купа през 2014 година в Бразилия. Той допусна, че ПСЖ в сегашната си форма не е " нищо друго с изключение на витрина на благосъстоянието на техните притежатели и техните политически планове ".

" Този извънредно безценен тим наподобява на първокласен повсеместен магазин, който демонстрира най-ценните си експонати, на които всички се възхищават, само че и които никой не може да си разреши ", написа Лам. "

" Това подсигурява голямо внимание към тях и зрелищност, само че работи само като икономическа конструкция. Когато се харчат толкоз доста пари, само че не се реализират нужните резултати, не е добре. А от политическа позиция инвестицията на ПСЖ може и да се е изплатила. Популярността на футбола го прави подобаващ инструмент за други цели... Такъв е светът през днешния ден “, споделя още един от най-популярните футболисти на Байерн (Мюнхен) от началото 21-и век.

" Футболът обаче към момента е нещо друго, най-малко по този начин го разбираме ние в Германия. Трябва да има страхотни тимове, с които хората по трибуните се разпознават. Отбори, които се развиват в развой – построяват се, стават мощни, и времето им след това отминава. Това са полезностите на футбола в Европа, който аз знам, с който аз пораснах. Но очевидно на Пари Сен Жермен полезностите са други “, написа още в колонката си Лам.

И съгласно него макар събраните доста звезди, те не демонстрират добър футбол на терена, защото играят без ентусиазъм и оферират на публиката страсти на парче ".

" Всички те са измежду най-известните футболисти на планетата и имат почитатели и почитатели по цялото земно кълбо, евентуално най-вече от всички пълнят обществените мрежи. Но нищо свръхестествено не се появи в двата дуела с Байерн (Мюнхен). Нищо, което да буди възторг, нищо, от което да желаете да сте част и да кажете: това е моят тим, както децата споделяха за огромните тимове от 70-те, 80-те, 90-те години. Вероятно би трябвало да съжаляваме за много сериозната група почитатели на Пари Сен Жермен, които пътуваха с цел да видят това в Мюнхен ", приключи капитанът на международните първенци от 2014 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР