Бившият капитан на Англия Бил Бюмон бе преизбран за президент

...
Бившият капитан на Англия Бил Бюмон бе преизбран за президент
Коментари Харесай

Бюмон бе преизбран за президент на Световното ръгби

Бившият капитан на Англия Бил Бюмон бе избран отново за президент на Световното ръгби, надигравайки някогашния капитан на Аржентина Агустин Пичот, оповестиха от федерацията.

68-годишният Бюмон, чиято акция бе свързвана с отварянето на спорта, завоюва 28 от 51 гласа, с цел да превъзмогне конкуренцията на 45-годишния Пичот, който възнамеряваше да модернизира Световното ръгби и използваше хаштага #GlobalGame в обществените мрежи.

„ За мен е чест да приема мандата на Съвета на Световното ръгби и да послужвам като президент на Международната федерация още един път. Бих желал да благодаря на моя сътрудници в съюза, членове на световното семейство на ръгбито и, несъмнено, на моето семейство за тяхната безрезервна поддръжка “, показа Бюмон в изказване, оповестено от Световната федерация.

Обявяването на резултатите бе изместено от истинската дата 12 май заради гладкостта на процеса на гласоподаване. „ Не този път, благодаря за цялата поддръжка, от дъното на сърцето си. #globalgame “, написа Пичот в Туитър. Към Бюмон, за който следва нов четиригодишен мандат, ще се причисли президента на Френската федерация по ръгби Бернар Лапорт в ролята на негов вицепрезидент.

Избирателният развой бе засенчен от оставката на президента на Ръгби съюза на Фиджи (ФРЮ) – Франсис Кийн, от Съвета на Световното ръгби след обвинявания в хомофобия. Кандидатурата на Бюмон бе подкрепена от Съюза на Тихия океан, само че Световнта федерация означи, че номинацията му по-скоро пристигнала от ФРЮ, вместо от Кийн. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР