Бившият канцлер на Германия и бивш член на съвета на

...
Бившият канцлер на Германия и бивш член на съвета на
Коментари Харесай

Шрьодер: дискусията за доставка на оръжие от Германия е излишна, не вярвам на военните решения -

Бившият канцлер на Германия и някогашен член на съвета на шефовете на “Роснефт ” Герхард Шрьодер разгласи за ненужна полемиката в Германия за доставките на оръжие за Украйна, заяви ТАСС с позоваване на немските медии.

Шрьодер разяснява войната в Украйна в изявление за “Франкфуртер алгемайне цайтунг ”. “Защо би трябвало да се концентрираме върху доставките на оръжие? Не имам вяра във военните решения. Войната може да бъде приключена единствено по пътя на дипломатически договаряния. Съдбата на бойците и цивилното население на Украйна може да се поправи единствено по пътя на дипломатическото решение. ” - убеждава ексканцлерът в изявлението.

Още през март Шрьодер, който след канцлерството си беше трудоустроен на висока позиции в съветския енергиен бранш отпътува за Москва да приказва с Владимир Путин за войната. “Доколкото го разбрах (Путин) по време на нашия диалог, той е заинтригуван от решение по пътя на договарянията. ” - разяснява с днешна дата и макар съществуването на каквито и да е договаряния с Путин някогашният канцлер на Германия. По думите му всички страни би трябвало положат старания да предотвратят по-нататъшна ескалация на спора. Шрьодер декларира още, че няма да се откаже от опцията да беседва с Путин.

Герхард Шрьодер от месеци е подложен на критика за работата си в съветските енергийни концерни, изключително след експлоадирането на войната в Украйна. В управлението на неговата партия, ГСДП, има повече от 10 претенции за изключването му от партията. В четвъртък в партийния окръг на ГСДП в Хановър стартира произвеждане против Шрьодер поради околните му контакти с съветските енерегийни концерни и Кремъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР