Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц потвърди официално на пресконференция,

...
Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц потвърди официално на пресконференция,
Коментари Харесай

Официално: Себастиан Курц напуска политиката

Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц удостовери публично на конференция, че се отдръпва от политиката, предава ORF, най-голямата социална медия в страната.

Курц споделя „ довиждане на политиката “, с цел да се концентрира върху фамилията си. През идната година той ще се „ преориентира професионално “. Поглеждайки обратно през последните 10 години от политическата си активност в Австрия, Курц показа, че се усеща „ признателен “.

„ Винаги правех всичко допустимо и пробвах всичко “, сподели Курц, като изясни, че „ в последно време ентусиазмът ми към политиката малко понижа “. Като причина той посочи обвиняванията против него. „ В това има нещо изтощаващо..., което направи пламъка в мен по-слаб “. В умозаключение някогашният канцлер добави: „ Аз не съм нито светец, нито нарушител “.

За Австрийската национална партия следва смяна на върха, акцентира медията. Засега изказванията са, че вътрешния министър Карл Нехамер ще поеме управлението на партията. Спряга се обаче и името на министъра по европейските въпроси Каролин Едстадлер.

Разследването за корупция раздруса обединението АНП-Зелените през октомври. Курц и близкото му обграждане са разследвани по съмнение в рушвет и корупция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР