Бившият кандидат за президент на Франция Марин льо Пен, чиято

...
Бившият кандидат за президент на Франция Марин льо Пен, чиято
Коментари Харесай

Льо Пен призова да се попречи на Макрон да получи мнозинство


Бившият претендент за президент на Франция Марин льо Пен, чиято партия е показана на парламентарните избори, прикани да се попречи на президента Еманюел Макрон да получи болшинство на втория тур на парламентарните избори на 19 юни.

Първият тур на изборите за Национално заседание (долната камара на френския парламент) се организира в неделя. Избирателните секции в районите са завършили работа. По данни на локалното министерство на вътрешните работи изборната интензивност към 17:00 ч. локално време е била 39,42%.

" Следващата неделя е значимо да не позволим на Еманюел Макрон да получи безусловно болшинство, което ще му разреши да ни наложи своя противообществен план и да прави каквото си желае без вас и даже против вас ", написа Льо Пен в своя Twitter.

Според екзитполовете лявата коалиция " Нов национален екологичен и обществен съюз " (Nupes) на Жан-Люк Меланшон побеждава обединението " Заедно! " на президента Еманюел Макрон на първия тур на парламентарните избори във Франция с 26,2%. Президентската коалиция получава 25,8%, а на трето място е Националното заседание на Марин льо Пен с 19,1%.

Междувременно данните на Министерството на вътрешните работи на страната след обработката на повече от 70% от гласовете демонстрират, че обединението на Макрон води с 24,29%, до момента в който левият алианс на Меланшон получава 22,61%./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР