Бившият кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер обвини

...
Бившият кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер обвини
Коментари Харесай

Макрон и Орбан извършили атака срещу Европа

Бившият претендент за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер упрекна френския президент Еманюел Макрон в осъществяването на " офанзива против демократична Европа “ дружно с унгарския министър председател Виктор Орбан, написа европейската редакция на Politico, представен от dnes.bg.

Манфред Вебер, водач на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент, беше претендент за ръководител на Комисията. Макрон ръководеше опозицията против Вебер и против системата шпиценкандидат, при което се чака водачите на Европейски Съюз да предлагат претендента на партията, която завоюва най-вече места в Екологичен потенциал. Орбан също не поддържа Вебер. Председателското място в последна сметка отиде при Урсула фон дер Лайен.

Вебер съобщи в изявление, че предизборните мнения на Макрон- в които той допуска, че Вебер няма нужния опит да стане ръководител на ЕК- са " самонадеяни “ и съставляват " офанзива против демократична Европа “.

" Макрон сътвори ос с унгарския министър председател Виктор Орбан в Съвета. Заедно те нанесоха съществени вреди на европейската народна власт “, добави Вебер.

И въпреки всичко той сподели, че в последна сметка Парламентът, по-специално социалистическият блок, е отговорен за неуспеха на кандидатурата му. " Не съумях да доближи даже Франс Тимерманс, социалдемократическия шпиценкандидат, в решаваща фаза “, сподели Вебер.

Манфред Вебер също удостовери поддръжката си Урсула фон дер Лайен, заявявайки " развиването на обстановката не е по нейна виновност “.

По време на идното немско председателство на Съвета на Европейски Съюз Вебер съобщи, че съюзът би трябвало да се оправи с миграцията и изменението на климата, повтаряйки настояването си " Европейски Съюз да бъде дипломат на климата “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР