Бившият журналист от БТА д-р Георги Найденов написа книга за

...
Бившият журналист от БТА д-р Георги Найденов написа книга за
Коментари Харесай

Книга разказва кой кръсти Бунарджика Хълм на освободителите...

Бившият публицист от Българска телеграфна агенция доктор Георги Найденов написа книга за основаването на паметника Альоша. Недолюбваният от едни и обожаван от други паметник, ще означи на 5 ноември 65 години от основаването си.

Книгата „ Паметникът на Альоша – 65 години лидер на мира и братолюбието “ е написана взаимно с брат му Огнян Найденов. „ Баща ни журналистът Васил Найденов е бил секретар на инициативния комитет за основаването на Альоша “, споделя доктор Найденов.

В книгата има доста забавни обстоятелства, като този по какъв начин цар Борис III през 1934 година за първи път назовава Бунарджика „ Хълм на освободителите “. Ще има още доста незнайни истории към повдигането на монумента.

„ Ще разкажем и нещата в човешки проект – по какъв начин ходихме като средношколци там. Паметникът е знак на битката против фашизма – в негово лице хората виждат бойния приятел на Джон от Америка, Бил от Англия, Манолис от Гърция, Пиер от Франция. Опитваме да дадем едно по-планетарно изложение на монумента “, споделя Найденов.

Журналистът не се опасява от критиците на паметника - съгласно него всеки има право на мнение.

Другата книга на Георги Найденов - „ Пловдив – мегаполис на духа и благоверието “, бе преведена на британски и към този момент е направила несъмнено усещане на хора на Острова. Заинтересувало ги и това, че четат за един от най-древните градове на света. „ Прочетена е от група лекари от индийски генезис, които желаят да дойдат в нашия град. Ще ги посрещнем идващите месеци “, сподели Найденов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР