Бившият израелски премиер Бенямин Нетаняху, който беше натоварен да състави

...
Бившият израелски премиер Бенямин Нетаняху, който беше натоварен да състави
Коментари Харесай

Нетаняху е успял да сформира коалиция в Израел

Бившият израелски министър председател Бенямин Нетаняху, който беше претрупан да сформира ново държавно управление, разгласи, че е съумял да образува коалиция.

Той е съобщил на президента Ицхак Херцог, че е съумял да сформира държавно управление. Лидерът на консервативната партия „ Ликуд “ е направил известието малко преди в среднощ да изтече крайния период, избран от президента за сформиране на държавно управление.

 
Искам да ви оповестя, че с помощта на голямата социална поддръжка, която получихме по време на изборите, съм в положение да сформира държавно управление, което ще се грижи за всички жители на Израел, и имам намерение, несъмнено, да го основа допустимо най-скоро.
Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел

Той направи известието след ненадейно тежки договаряния с съдружните му сътрудници, включващи религиозни и крайнодесни партии, които продължиха седмици наред. Нетаняху завоюва изборите на 1 ноември и с неговите съдружници си осигуриха болшинство от 64 места в 120-членния парламент. Сформирането на обединението приготвя почвата за завръщането му на власт отпред на най-дясното държавно управление, което Израел е имал до момента.

Нетаняху и е на път да изкара исторически шести мандат като министър-председател. Коалицията му съдържа извънредно десни партии, в това число една, чийто водач един път е бил наказан за антиарабски расизъм. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР