Бившият изпълнителен директор на Wells Fargo Джон Стъмпф трябва да

...
Бившият изпълнителен директор на Wells Fargo Джон Стъмпф трябва да
Коментари Харесай

Бивш банков шеф в САЩ глобен 17,5 млн. долара

Бившият изпълнителен шеф на Wells Fargo Джон Стъмпф би трябвало да заплати 17,5 млн. $ за основаване на подправени сметки на банката, заяви Военновъздушни сили.
Освен това му беше неразрешено да работи във финансовата промишленост „ по какъвто и да е метод “ за цялостен живот.
Това е необичаен образец за това, че върховен банков началник е персонално осъден за това, че не е съумял да спре нарушаванията.
Обвиненията пристигнаха, откакто бе разкрито, че милиони подправени банкови сметки са основани за реализиране на задачите на продажбите.
През август 2017 година от трезора обявиха, че до 3,5 милиона акаунта може да са основани за клиенти без тяхно позволение.
Сметките са основани за интервал от осем години.
Забраната за работа във финансовата сфера за цялостен живот за Стъмпф е по-строга от всичко, с което се сблъскват ръководителите на финансовата промишленост след финансовата рецесия през 2008 година
Службата за надзор на валутата - админът на федералната банкова система - също съобщи, че се е решила проблеми с други двама някогашни ръководители и огласи обвинявания против петима други някогашни чиновници.
Когато Стъмпф напусна банката, откакто абсурдът беше оголен за първи път през 2016 година, той беше нападнат в Twitter от сенатора от Масачузетс - а в този момент и гледаща към президентския пост - Елизабет Уорън.
По това време бе обявено, че той се е отдръпнал от банката със 130 милиона $.
В отговор на решението, основният изпълнителен шеф на Wells Fargo Чарли Шарф написа на чиновниците: „ По времето на проблемите с продажбите практиката не е разполагала с подобаващи хора, конструкция, процеси, надзор или просвета, с цел да предотврати несъответствуващото държание.
Това е било непростимо. Нашите клиенти и всички вие заслужихте повече от управлението на тази компания. "
Това е последният регулаторен удар върху проблематичната компания.
През 2018 година Wells Fargo беше санкционирана с рекордните 1 милиарда $ от два американски регулатора за привършване на следствия за застраховки на коли и нарушавания на ипотечните заеми.
Санкциите бяха наложени от Бюрото за финансова отбрана на потребителите (CFPB) и Службата за надзор на валутата.
В допълнение към санкцията банката получи разпореждане и да възвърне средствата на клиентите. От банката се съгласили на съглашение без да признаят позволени неточности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР