Бившият изпълнителен директор на Левски Наско Сираков се изкача много

...
Бившият изпълнителен директор на Левски Наско Сираков се изкача много
Коментари Харесай

Сираков: На Роси трябва да му се обясни, че "Левски" не може да играе така

Бившият изпълнителен шеф на " Левски " Наско Сираков се изкача доста сериозно за работата на старши треньора Делио Роси. Според някогашния голмайстор на сините е неприемливо тимът да играе толкоз внимателно, както в дуела с " Лудогорец " през уикенда.

" Трябва хората в " Левски " да обяснят на Делио Роси каква е идеологията, какъв е бил манталитетът, насъбран през годините в клуба. Не инцидентно публиката пее " сините в офанзива ". Това не значи, че е належащо урбулешката да нападаш, само че не може при 0:0 на " Герена " от 11 индивида в отборa всичките да са зад централната линия. Аз подобен " Левски " в никакъв случай не съм гледал през живота си ", съобщи Сираков в изявление за " Тема спорт ".

" Просто на индивида би трябвало да му се изясни, да се проведат съществени диалози, че " Левски " не може да играе по този метод. А и няма да реализира триумфи. Поради простата причина, че няма боксьор, който да е спечелил среща, без да удари противника си ", добави той.

Сираков означи, че е рано да се дават безапелационни оценки за работата на италианския експерт. По думите му обаче няма особени мотиви за оптимизъм с оглед актуалната обстановка.

" Казвам си мнението, не желая да осъждам индивида. Още повече, че той пристигна в заварено състояние. Само че не одобрявам и такива приказки от рода на: " Няма да броим точките в този момент, а през месец май. " То към този момент няма смисъл да ги броим, какъв май месец? И кой месец май ще ги броим? Това са клишета, които ме нервират. Да му създадат селекция, да си организира подготовка и ще забележим. Но към този момент по принцип нещата не вдъхват толкоз доста оптимизъм. " Поживьом, увидим ", както споделят руснаците ", продължи Сираков.

 Според Сираков работата на Делио Роси не дава мотиви за оптимизъм
© LAP.bg

Според Сираков работата на Делио Роси не дава мотиви за оптимизъм

Според него все още " Левски " нямат капацитет да се бори с " Лудогорец " и ЦСКА и упоритостите за купа са нереалистични.

" С този капацитет, който има сега, " Левски " няма късмет да се бори за купата. Каквото и да се приказва, каквито и дитирамби да се споделят - действителността е такава. И колкото по-бързо я одобряват управителните фактори на " Герена ", толкоз по-добре за всички. Трябва да се стартира да се работи, с цел да се направи боеспособен състав. "

" Реалността доста бързо те смъква на земята. Те щат, не щат - отново ще стигнат до това умозаключение. Аз на няколко пъти разговарях със (собственика) Спас Русев на тази тематика. Той е наясно почти защо става въпрос. Знае, че би трябвало да се укрепва тимът ", добави членът на изпълнителния комитет на БФС.

Според него " розовият сън за " Левски " от дълго време е приключил ". " За ЦСКА може да свърши при възможна загуба в Разград тази седмица. Но в случай че ЦСКА не загуби, ще продължи да има действителни шансове въз основата на това, че напролет предстоят още два директни дуела с разградчани в плейофната фаза. Така че няма да е такава огромна разликата за тях, каквато е за " Левски ". При всички положения ЦСКА е по-близо до " Лудогорец ". И то много по-близо от " Левски ". Казвам го като цялост. "

Сираков съобщи още, че е извънредно време управлението да спре да подлъгва почитателите с нереалистични обещания. " Този филм го гледаме към този момент 10 години. Нищо ново под слънцето. Публиката желае резултати, не желае приказки. Публиката на " Левски " се наслуша на голи обещания. Аз по тази причина съм изрично срещу тези нереални задания, които се слагат. Ще се борим за купа?! То е ясно, че ще се борите, само че с какво? "

" По-хубаво излезте и кажете на хората: " Ще градим тим две години и няма да натоварваме футболистите с непотребни компликации. " Да, ти отново се бори. Ти си длъжен да се бориш. Но изясни на хората, че сега нямаш капацитет да се състезаваш с " Лудогорец ". И хората ще го одобряват доста по-нормално. А по този начин те всяка година се усещат излъгани. И като пристигна тъкмо това време, и стартират да вървят по 300 индивида на мач. Това е самата истина ", приключи Сираков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР