Бившият изпълнителен директор на Автомагистрали ЕАД Стоян Беличев обясни защо

...
Бившият изпълнителен директор на Автомагистрали ЕАД Стоян Беличев обясни защо
Коментари Харесай

Стоян Беличев и Виолета Комитова си пишат писма за Автомагистрали

 Бившият изпълнителен шеф на " Автомагистрали " ЕАД Стоян Беличев изясни за какво не напуща поста си. С отворено писмо той отговори на служебния районен министър арх., че не са разговаряли по тази тематика и че бил изпратил шест писма. Повод за сегашното е изказване на служебния министър по Българска национална телевизия в събота, 12 юни.  " Законът за обществените предприятия ме задължава добросъвестно да извършвам служебните си задължения до вписането на нов ръб и нов изпълнителен шеф в Търговския указател. Отсъствието ми от работното място за повече от 3 работни дни без извинителна причина би ми донесло обвиняване в занемареност ", се споделя в писмото.

Той стимулира оставането си на поста с неналичието на вписан в Търговския указател нов директорски съвет. Причината е, че по смисъла на Закона и отразеното в Търговския указател, аз към момента съм представляващ  " Автомагистрали " ЕАД с всички последващи от това отговорности и отговорности. Беличев не оспорва решението за отстраняване на настоящия съвет на шефовете, както и заповедта за назначение на нов ръководещ ръб. Предстои вписването му и до момента в който то не е реалност, законът няма да бъде изпълнен и промяната няма по какъв начин да е в действие, изясни Беличев.

Малко по-късно служебният министър на районното развиване и благоустройство арх. отговори на Стоян Беличев - също с отворено писмо.

Тя му предлага, по негова преценка, ако реши, че дава отговор на условията на Министерство на регионалното развитие за бистрота в работата на " Автомагистрали "  и отбрана на държавните ползи, да кандидатствате при разкриване на конкурс за шеф на сдружението.

" След множеството скандали при опитите да се извършат инспекции в повереното Ви сдружение през интервала 2018-2021 г. се оказа наложително и неизбежно служебното държавно управление да осъществи преценка на аргументите Вие и екипът Ви да извърши заплащания за сумата 3 пъти годишния бюджет на София, към 25 пъти бюджета на Варна и цялостната стойност на издигнатия към този момент газопровод Балкански поток без да е налице забележим и явен резултат ", се споделя в писмото на Комитова.

Според нея след инспекция се оказа, че екипът на " Автомагистрали " е платил предплатено без да се постарае да отбрани държавния интерес пари в размер на 1,8 милиарда лева за изграждане на автомагистрала " Хемус ". Платени са 1,8 милиарда лева за магистралата от Ябланица до Търговище, само че такава няма. Няма дори план - единствено паркинг за частна компания, написа Комитова.

Установени са и " дребни " нередности за 220 милиона лв. по подсилване на несъществуващи свлачища. Дай Боже, най-малко всичко по пътя от Монтана до Видин да е законно. Дано, но едва ли..., се споделя в писмото на служебния министър.

Тя е безапелационна, че в екипа й липсват експерти, изповядващи правилата на " безпределно доверие " в комерсиалните връзки. Не споделят и мнението, че най-добре изхарчените пари са изхарчени в този момент, колкото се може повече и без насрещни отговорности.

" Уверяваме Ви, че Министерството е подхванало дейности по застраховане връщането на средствата, които смята за неоснователно подарени на определени компании, и ще изиска цялостното застраховане на предплатените суми, съгласно условията на комерсиалното законодателство ", се споделя в писмото на служебния районен министър.

Тя е безапелационна, че е нужна цялостна инспекция в сдружението и обезпечено заплащането на осъществените строително-монтажни работи по отношение на действителните резултати на строителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР