Бившият италиански премиер Силвио Берлускони направи много твърдения и изрази

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони направи много твърдения и изрази
Коментари Харесай

Берлускони си приписа заслугата за прекратяването на Студената война

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони направи доста изказвания и изрази доста искания в хода на бурната и свадлива предизборна акция в Италия, като през днешния ден добави още една: той бил главният проектант на прекратяването на Студената война , оповестява " Ройтерс ".

" Когато бях в държавното управление през 2001 година, аз заявих обществено, че желая да сложа завършек на Студената война , която продължаваше в продължение на 50 години и беше извънредно изтезание ", уточни водачът на десноцентристкия блок в телевизионно изявление.

Тази рекламация ще изненада множеството историци , които настояват, че Студената война свършва сред рухването на Берлинската стена през 1989 година и разпадането на Съветския съюз през 1991 година Берлускони обаче е споделил, че тя е завършила през май 2002 година на срещата на върха на НАТО, на която той беше хазаин покрай Рим и на която участваха тогавашният американски президент Джордж У. Буш и съветският президент Владимир Путин.

" И аз съумях (в прекратяването на Студената война), тъй като тук в Рим, във военновъздушната база Пратика ди Маре през 2002 година убедих Джордж Буш и Владимир Путин, употребявайки всичките си гении за основаване на другарски връзки, да сложат завършек на Студената война ", посочи Берлускони.

По думите му, това е било сторено с " подписването на контракт с НАТО, предусещащ съдействие сред Руската федерация и НАТО в доста браншове, започвайки от трафика на опиати и оръжие ".

Срещата на върха завърши с декларация за връзките сред НАТО и Русия, която обезпечи механизми за съвещания и съдействие.

 Берлускони даде обещание да депортира 600 000 незаконни имигранти
Берлускони даде обещание да депортира 600 000 незаконни имигранти

Ще увеличим полицейското наличие

Консервативният блок на партията на Берлускони " Форца Италия " и техните крайнодесни съдружници - Северната лига и Италиански братя - се чака да завоюва най-вече депутатски места на изборите на 4 март, само че съгласно допитванията евентуално няма да имат безусловно болшинство.

81-годишният Берлускони, които беше отпред на четири държавни управления сред 1994 и 2011 година, постоянно е твърдял, че по време на неговото ръководство Италия е била по-уважавана на интернационалната сцена , в сравнение с е била при ръководствата на лявоцентристките обединения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР