Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е казал на среща с

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е казал на среща с
Коментари Харесай

Берлускони пак е приятел на Путин, ето какво получи за рожде...

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони е споделил на среща с парламентарните представители на групировката си " Форца Италия ", че Владимир Путин му изпратил 20 бутилки с водка за рождения му ден. Това гласи аудиозапис с гласа на 86-годишния политик, оповестен от италианската новинарска организация LaPresse.

Според информацията - срещата се е състояла този вторник в Рим и на нея Берлускони съобщил, че е възстановил контактите си с съветския президент, който към този момент осми месец води нападателна война в Украйна.

Отделно в записа се чува по какъв начин някогашният италиански министър председател споделя, че бутилките с алкохол били съпроводени от " доста благо писмо ". Берлускони върнал жеста с пратка, формирана от вино Ламбруско и негово персонално писмо.

От " Форца Италия " отхвърлят водачът им да е направил сходни изявления.

Берлускони навърши 86 година на 29 септември – четири дни откакто дясната коалиция, в която неговата партия взе участие, завоюва изборите на Апенините.

В публикувания запис някогашният министър председател на Италия разяснява и войната: " Руските министри неколкократно са казвали, че сме във война с тях, тъй като предоставяме оръжие и финансиране на Украйна ".

" Не мога персонално да дам мнението си, тъй като в случай че то бъде казано на пресата, ще се окаже злополука, само че аз съм доста, доста, доста обезпокоен. Възстанових връзките си с президента Путин, ненапълно. Познавах го като кротичък и рационален човек “, твърди Берлускони.

Той обществено осъди войната на Путин, само че броени дни преди изборите съобщи в италианско телевизионно предаване, че съветският президент е бил подбуден да нахлуе в Украйна от личния си народ и от министрите, които са желали администрацията на Володимир Зеленски да бъде сменена с " почтени хора ".

" Путин беше подбуден от съветското население, от своята партия и от своите министри да измисли тази специфична интервенция ", сподели тогава Берлускони в предаването " Porta a Porta ". " Войските трябваше да влязат, да стигнат до Киев в границите на една седмица, да заменят държавното управление на Зеленски с почтени хора и по-късно да си тръгнат. Вместо това те срещнаха опозиция, която след това беше подхранена с всевъзможни оръжия от Запада ".

" Форца Италия " е дребният сътрудник в коалиция, водена от " Италиански братя " на Джорджа Мелони (бъдещия премиер), и крайнодясната " Лига " на Матео Салвини. Коалицията, която би трябвало да постави клетва за встъпване в служба идната седмица, дава обещание да продължи поддръжката на Италия за Украйна и глобите на Европейски Съюз против Русия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР