Бившият италиански премиер и лидер на партията „Напред, Италия“ Силвио

...
Бившият италиански премиер и лидер на партията „Напред, Италия“ Силвио
Коментари Харесай

Берлускони избра свой политически наследник- Антонио Таяни

Бившият италиански министър председател и водач на партията „ Напред, Италия “ Силвио Берлускони е избрал за собствен политически правоприемник дългогодишния си съдружник Антонио Таяни, който в този момент е ръководител на Европейския парламент, заяви БГНЕС.

Вестник „ Кориере каузи сера “ заяви, че 64-годишният Таяни е назначен за вицепрезидент на партията. Според изданието различен върховен пост в партията е в ръцете на някогашния управител на до неотдавна притежавания от Берлускони футболен клуб „ Милан “ Адриадо Галиани. „ В партията приветстват новите назначения. Всичко сочи към това, че Таяни е правоприемник на Берлускони “, цитира вестникът източници от „ Напред, Италия “. „ Кориере каузи сера “ напомня, че 81-годишният Берлускони, който нямаше правото да се кандидатира на последните парламентарни избори заради наложена правосъдна възбрана за финансови измами, беше определил Таяни за претендент за поста на министър-председател при положение на победа на дясноцентристите на вота.

„ Напред, Италия “ беше в коалиция с „ Лига “ на Матео Салвини и „ Италиански братя “ на Джорджи Мелони. Така обединението събра най-вече гласове на вота – 37%, само че вътре в този съюз „ Лига “-та на Салвини изпревари обичайния си „ старши сътрудник “ - „ Напред, Италия “ - и кандидатурата на Таяни потъна.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР