Бившият испански премиер Мариано Рахой се върна към старата си

...
Бившият испански премиер Мариано Рахой се върна към старата си
Коментари Харесай

Мариано Рахой се върна към старата си професия

Бившият испански министър председател Мариано Рахой се върна към остарялата си работа в държавно институция. Преди съвсем три седмици той загуби поста на министър-председател, съобщи ДПА.
 
Рахой от през днешния ден още веднъж е на остарялата си работа в кадастралната работа на курортното населено място Санта Пола в югоизточната провинция Аликанте.
 
" Отдавна не съм правил тази работа, само че не съм обезпокоен ", сподели 63-годишният Рахой пред десетки публицисти и минувачи, които насочиха възгласи " Пресиденте, пресиденте! " (от испански " ръководител на държавното управление " ).
 
За да се посвети на политиката, преди 28 години Рахой се отдръпва от работата си като чиновник по кадастъра в службата в Санта Пола.
 
От 2004 година той беше водач на консервативната Народна партия, а от октомври 2011 година и министър председател на Испания.-->
 
В началото на юни тази година беше свален от премиерския пост след избор на съмнение, импортиран от водача на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който след това стана министър-председател. Това стана, откакто ръководството на Рахой беше подкопано от корупционен скандал, в който бяха забъркани някогашни представители на Национален парк. Вече някогашният министър председател след това се отхвърли от лидерския пост в партията си, както и от мястото си в Народното събрание.
 
На въпрос какъв съвет би дал на своя правоприемник отпред на Национален парк той отговори: " Никакъв. Животът продължава, а Национален парк е велика партия ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР