Бившият инженер на Google и експерт по поверителността Феликс Краузе

...
Бившият инженер на Google и експерт по поверителността Феликс Краузе
Коментари Харесай

Meta следи всичко, което правите на айфона си

Бившият инженер на Гугъл и специалист по поверителността Феликс Краузе съобщи, че Meta може да наблюдава всичко, което потребителите вършат на iOS.

Компанията се възползва от малка врата в сигурността на Apple.

По думите на Краузе, iOS версиите на Фейсбук и Instagram водят потребителите, които кликат върху връзки в приложенията, към „ браузър в приложението “, а не към браузър по желание на потребителя, като Safari или Firefox.

Това разрешава на Meta да инжектира код в своите приложения, тъй че когато консуматор щракне върху връзка и бъде отведен до браузъра в приложението, компанията може да следи неговата интензивност в мрежата, написа Money Control.

В своята обява Краузе изяснява нещо, което не е непознато на потребителите. Те обаче не са си задавали въпроса за какво се получава по този начин.

„ Връзките към външни уеб страници се пресъздават в приложението Instagram, вместо да се употребява вграденото Safari “, изяснява специалистът.

„ Това разрешава на Instagram да следи всичко, което се случва на външни уеб страници, без единодушието на потребителя или доставчика на уеб страницата “, прибавя той.

Пред The Guardian от Мета обявиха, че "умишлено са основали този код ", с цел да отчетат избора на потребителите на платформата.

Компанията добавя, че изцяло почита единодушието на потребителите за избор на следене на своите платформи.

„ Кодът ни разрешава да събираме потребителски данни, преди да ги използваме за целенасочена реклама или премерване. Ние не прибавяме никакви пиксели. Кодът се инжектира, с цел да можем да обединим събития за реализация от пиксели “, споделя представител на Meta в изказване.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР