Бившият играч на ЦСКА и националния Росен Кирилов сподели мнението

...
Бившият играч на ЦСКА и националния Росен Кирилов сподели мнението
Коментари Харесай

Росен Кирилов: Повече няма да стъпя на дерби

Бившият състезател на ЦСКА и националния Росен Кирилов показа мнението си пред „ Мач Телеграф “ след равенството сред „ алените “ и Левски 1:1. Той съобщи, че резултатът е обективен.

„ Резултатът е безусловно законосъобразен. Справедливо тъждество сред двата отбора. Имаше интервали в мача, когато ЦСКА доминираше и такива, когато това правеше Левски. С оглед на показаното мисля, че това е логически резултат. „ Червените “ бяха по-пренавити. Получаваше им се високата преса, само че построяването на офанзивите въобще не вървеше в предни позиции. Прекалено непосредствено играеха. Левски разчиташе повече на бърз преход през Уелтън и Роналдо.

ЦСКА изкара шанс, че при започване на второто полувреме изравниха след неточност на Пламен Андреев. Имаха към 10 минути по-късно доминация и в случай че бяха отбелязали, евентуално щяха да завоюват. След това се изравни играта. Дори през по-голямата част от второто полувреме Левски имаше преимущество.

Като цяло се получи равносилен мач и резултатът е законосъобразен “, стартира Кирилов. „ Тези ракети на почивката, които се изстреляха от двете страни на трибуните не бяха приятни. Бях на финала за Купата на България предходната година и тогава беше същото. Отвратих се от тези простотии и си споделих, че на дерби повече няма да стъпя. Уж има надзор, а виждаме че ги вкарват. Явно контролът е занижен. Според мен не е задоволителен. Това се вижда само по балканските шампионати. Никъде другаде. Само тук ги има тези тъпотии. Все едно водим някаква война, а това е просто спорт. Как след това да си заведеш детето на мач. Това е безумство! “, продължи той.

„ ЦСКА мисля, че ще си вземе мача с Пирин. „ Червените “ набраха скорост преди мача с Левски. Не можем да кажем, че са създали слаб мач против „ сините “. Те също имат мощен тим. Добре се показват. За мен се получи биткаджийско дерби. Имаше заряд, страсти и динамичност. Искаше ми се да видя по-красив футбол, само че очевидно зарядът и прекомерно огромен “, приключи Кирилов.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР