Бившият играч на Бостън Пол Пиърс беше почетен на специална

...
Бившият играч на Бостън Пол Пиърс беше почетен на специална
Коментари Харесай

Пол Пиърс: Бостън е повече от Залата на славата за мен

Бившият състезател на Бостън Пол Пиърс беше почетен на специфична гала в " Търговско дружество Гардън " по време на мача от Националната баскетболна асоциация против Кливланд, изгубен от домакините с 99:121. Фланелката с номер 34 на Пиърс беше извадена от приложимост, а тунелът от съблекалнята към полето беше наименуван на негово име.

" Това е специфичен ден за мен. Дори в никакъв случай да не вляза в " Залата на славата ", това, че Бостън извади номера ми от приложимост, е задоволително за мен. Всички останало ще бъде като черешка на тортата ", разяснява той.

40-годишният Пиърс прекара 15 от първите си 19 сезона в лигата с екипа на Бостън, с който завоюва купата през 2008 година, когато беше определен за най-полезен състезател във финалите. Той стана 23-ият баскетболист, чийто номер е изваден от приложимост и повдигнат в зала " Търговско дружество Гардън " в историята на Бостън.

" Тя (фланелката ми) е там и по този начин ще остане вечно. Това е моят завет ", сподели Пиърс. Крилото изигра 1102 мача за Бостън, в които записа приблизително по 21,8 точки, 6,0 битки и 3,9 асистенци. Пиърс е пети във безконечната класация по тройки в НБА с 2143 и 15-и в класацията на най-хубавите изпълнители с 26397 точки.

Той напусна Бостън през лятото на 2013 година, а в следствие игра за Бруклин, Вашингтон и Лос Анджелис Клипърс. През юли 2017 година той подписа параден договор с Бостън, а месец по-късно постави публично завършек на кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР