Бившият хотел Рила ще бъде престоен в място за споделена

...
Бившият хотел Рила ще бъде престоен в място за споделена
Коментари Харесай

Стар хотел в полите на Рила се превръща в място за споделена работа и живот. Цените за студио започват от 15 000 евро

Бившият хотел " Рила " ще бъде " престоен " в място за споделена работа. Той се намира в планинския курорт Семково. Хотелът е с внушителните размери от 16 700 кв. м.

Идеята за така наречен   " Coliving Semkovo " е някогашният хотел да се трансформира в постройка с 200 обособени жилището за живеене и да предложи среда за живот и работа на отдалечено място измежду природата. Визията дава обещание големи общи пространства, които да се употребяват от всички живеещи там. Инициатор е създателят на Coworking Bansko Матиас Цайтлер.

Курортът е прочут с многочислените развлечения, които предлага - зимни спортове, вело направления, планински преходи и доста други интензивности в Рила планина.

Новите жилища ще се имат самостоятелно и всички притежатели и ще са част от кооперативната конструкция, която ръководи бизнеса с общите коливинг пространства и развива дестинацията. Цените на жилищата стартират 15 000 евро за студио.
 Първият магазин на BILLA в Банско отвори порти
Първият магазин на BILLA в Банско отвори порти

Модерният търговски обект посрещна посетителите с празнично въодушевление и доста изненади

Когато притежателите не живеят в жилищата си, те ще могат да отдават парцелите си чартърен на цифрови номади, екипи, работещи отдалечено, започващи компании, софтуерни инкубатори.

Пространството за коливинг ще предлага зони за работа и събития, обща кухня, плувен басейн, ресторант, бар и кафене, кино, частни офиси, арт пространства и други

Матиас Цайтлер е и създател на Bansko Nomad Fest, едно от най-големите събития за цифрови номади в света, привличащо над 500 номади от целия свят.

Това е единствено една от множеството неизползвани здания и остарели хотели тук-там, които са изпаднали в недружелюбност в България. Според основателите отдалеченото местонахождение със остаряла постройка прави плана финансово жизнерадостен за закупуване на огромен, другояче необработен парцел и превръщането му в едно положително пространство за взаимно живеене.

Зарди атрактивната данъчна система със единствено 10% налог върху приходите, страната ни притегля доста жители на Европейски Съюз за живот и бизнес у нас. България е привлекателна дестинация и за Естествената хубост, богатата културна цифрови номади и отдалечени служащи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР