Бившият хърватски футболен национал Игор Бишчан вече не е треньор

...
Бившият хърватски футболен национал Игор Бишчан вече не е треньор
Коментари Харесай

Динамо смени треньора с бивш халф на ЦСКА

Бившият хърватски футболен национал Игор Бишчан към този момент не е треньор на Динамо (Загреб), откакто отборът отпадна в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига от АЕК (Атина).

Управата на клуба взе това решение след единствено 17 мача за Бишчан отпред на отбора и предопределение на 6-и април. Неговият правоприемник е Сергей Якирович, играл и за ЦСКА в интервала 2005-2007.

Динамо (Загреб) отпадна след проваляне 1:2 вкъщи от АЕК, а във втората намира се разигра същинска драма. Хърватите водеха с 2:0 до 90-ата минута, а в добавените 11 на постоянното време домакините вкараха две попадения и оформиха крайния резултат 2:2, който ги класира в плейофите. Според хърватския вестник Дневник, ръководителите на Динамо са очаквали Игор Бишчан да подаде оставка незабавно след края на срещата, само че това не се е случило и през днешния ден на незабавен Управителен съвет са дали своят вот уволнението му.

Според медиите, любимец номер 1 за поста е бил 46-годишният Горан Томич, водил до юни Ал Насър (ОАЕ). Изненадващо обаче постът беше даден на тогавашния халф на ЦСКА Сергей Якирович, който ще седне на пейката в четвъртък в плейофите за място в Лига Европа против Спарта (Прага) на стадион " Максимир ".

Якирович няма кой знае каква блестяща кариера като треньор, като до юни тази година беше отпред на Риека. Освен това е водил Зрински Мостар (Босна и Херцеговина), словенският Марибор, където прави възторг и скромния Кроация Сесвете.

Двата мача останаха в сянката на случаите с почитателите на Динамо, в които последовател на АЕК загуби живота си. 102 хървати и 3 гръцки жители са в ареста в Гърция поради насилието по улиците на Атина.

Игор Бишчан пое управлението на Динамо на 6-и април тази година. Той изведе тима до шампионската купа, записвайки шест победи и три равенства с извънредно преимущество от 10 точки. Новият сезон за него стартира със извоювана Суперкупа, изведе Динамо до плейофите на Лига Европа и завоюва четири точки в три турнирни мача.

Балансът му е 10 победи, пет равенства и две загуби в 17 публични мача. Първите рецензии против неговата работа започнаха след домакинското проваляне от Хайдук при започване на шампионата, последва неуспех против Горица, само че всичко приключи с трагичното отпадане от АЕК.

Поведението му на конференцията след края на втората среща също не убеди, че той е верен избор да продължи работата. Дарио Шимич, отговорник за спортните въпроси в Борда, в началото опита да поддържа Бишчан. На срещата тази заран обаче той очевидно е бил единствен на това мнение.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР