Бившият губернатор на щата Масачузетс Бил Уелд каза, че ще

...
Бившият губернатор на щата Масачузетс Бил Уелд каза, че ще
Коментари Харесай

Първи републиканец обяви, че ще предизвика Тръмп на изборите догодина

Бившият губернатор на щата Масачузетс Бил Уелд сподели, че ще се бори с американския президент Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2020 година, предадоха организациите " Асошиейтед прес " и ДПА.

Уелд е първият републиканец, който афишира, че се включва в кандидатпрезидентската конкуренция за изборите следващата година.

По този метод Тръмп става първият настоящ президент на Съединени американски щати след Джордж Буш старши през 1992 година, който се изправя против съществено предизвикателство на първичните избори.

При оповестяването на своята кандидатура Уелд сподели, че е време за връщане към правилата на Линкълн - тъждество, достолепие и благоприятни условия за всички.

Националният комитет на републиканците издаде необвързваща резолюция през януари, с която разгласи неделимата поддръжка на партията за Тръмп.

Уелд беше либертариански претендент за вицепрезидент на изборите през 2016 година Той беше в двойка с претендента за президент Гари Джонсън. Двамата се подредиха надалеч обратно на трето място с 3,2 % от гласовете при националния избор.

Уелд разгласи кандидатурата си по телевизия Си Ен Ен и сподели, че с неспокойствие чака да се изправи против Тръмп на първичните избори. Според него би било " политическа покруса ", в случай че Тръмп завоюва още един мандат./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР