Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който е бивш губернатор на

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който е бивш губернатор на
Коментари Харесай

Саакашвили зове за оставката на президента и парламента в Украйна

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който е някогашен губернатор на Одеска област в Украйна, прикани за предварителни президентски и парламентарни избори, в случай че управляващите не изпълнят претенции на протестиращите.

Това той разгласи на следващото към този момент (събрание) пред украинския парламент, на което се бяха събрали 400 души, охранявани от 700 спецполицаи.

Той заяви също, че след една седмица ще провежда ново към този момент. „ Даваме им (на властите) време до 7 ноември... когато те (депутатите) се върнат от совите острови... и стартират да изпълнявана нашите условия ", съобщи той.
Саакашвили уточни, че при несъблюдение на настояванията управляващите би трябвало да си вървят и да разгласят предварителни избори за президент и парламент.

Ако настояванията на протестиращите не бъдат изпълнени, митингът ще се реалокира от площада на Конституцията „ в друго място “. Саакашвили разясни, че украинските управляващи чуват народа единствено от площада на Независимостта.

Протестиращите желаят да се одобри закон за импийчмънта, замразяването на сметките за битови потребности, узаконяване на огнестрелното оръжие, преустановяване на дипломатическите връзки с Русия и ограничение на изборните права на жителите в Донбас. /РИА-Новости
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР