Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и неговите сътрудници са планирали

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и неговите сътрудници са планирали
Коментари Харесай

Грузия: Саакашвили е готов да дестабилизира властта и чрез убийства на опозиционери

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и неговите сътрудници са възнамерявали да убият няколко опозиционери в Тбилиси, с цел да саботират грузинското държавно управление. Това съобщи грузинският министър председател Иракли Гарибашвили в неделя в изявление за грузинския ефирен канал Imedi.

Според премиера за 3 октомври е бил плануван опозиционен протест, на който да се появи и някогашният президент,. За този ден провокаторите са били замислили проекта.

Припомняме, че Саакашвили, който беше задържан на 1 октомври, стартира гладна стачка и разгласи, че е политически пандизчия.
 Саакашвили закопчан в Грузия на идване от Украйна
Саакашвили закопчан в Грузия на идване от Украйна

В Грузия той е наказан да лежи в пандиза

По думите на Саакашвили, той самичък е отворил вратата на жилището си, когато е пристигнала полицията, и не е оказал опозиция при ареста. Припомняме, той разгласи авансово желанието си да се върне в Грузия за локалните избори.

Според Ломджария, Саакашвили няма особени недоволства във връзка с здравето си. Тя се срещна с него в пандиза часове след задържането му.

Третият президент на Грузия Михаил Саакашвили беше задържан в Тбилиси, откакто се завърна в страната, прекъсвайки 8-годишното си заточение.
 Михаил Саакашвили разгласи гладна стачка в пандиза
Михаил Саакашвили разгласи гладна стачка в пандиза

Той съобщи, че е политически пандизчия...

Премиерът сподели още, че Саакашвили, който е жител на Украйна, ще може да се върне в Киев едвам откакто излежи цялата си присъда - 6 години затвор.

На извършените локални избори Основаното от експрезидента Михаил Саакашвили " Единно национално придвижване " (ЕНД) събира 27, 1% и е на второ място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР