Бившият гръцки министър на финансите и лидер на партия Мера

...
Бившият гръцки министър на финансите и лидер на партия Мера
Коментари Харесай

Гръцкото НСО пази бития комуноид Янис Варуфакис

Бившият гръцки министър на финансите и водач на партия Мера 25 Янис Варуфакис заяви, че към този момент ще се придвижва придружаван от полицейска защита, съобщи в електронното си издание в. „ Катимерини “. Той ще изиска сходно подпомагане от гръцките полицейски органи, откакто беше атакуван предишния петък от група от 6-7 души с качулки в столичния квартал Екзархия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нападателите счупиха носа му на шест места. Днес с забележими следи по лицето от контузиите Варуфакис за пръв път се появи обществено след нападението, поради което се наложи да бъде признат в болница. Той благодари неведнъж на медицинския личен състав и здравните служащи от столичната болница „ Евангелизмос “.

Пострадалият разясни, че след напън от страна на брачната половинка му ще бъде заставен да одобри полицейския конвой, на който има право, макар че това не е нито елементарно, нито прелестно за него. „ Те (полицаите) ще ме преследват “, сподели с усмивка някогашният гръцки министър на финансите.

В отговор на въпроси за случая водачът на партия Мера 25 означи, че група от 6-7 души е влезнала в магазина, където се е намирал той с група другари, и го е нападнала словесно. Варуфакис ги последвал, с цел да излязат на открито и да поговорят. Тогава те почнали да го удрят с юмруци и да го ритат, до момента в който го упреквали, че е дал своя вот за меморандуми.

За нападението гръцката полиция арестува младеж, само че някогашният гръцки министър на финансите опроверга обвиняванията против младежа през вчерашния ден. По думите на Варуфакис 17-годишният е имал ролята на наблюдаващ, а главният причинител и лидер на бандата и е бил различен млад мъж на възраст 25-27 години.

Във връзка с нанесените телесни повреди той повтори това, което написа в Туитър по-рано: „ За благополучие се възвръщам, за разлика от 57-те жертви на нещастието в Темпе “. Към това той добави, че не желае да се концентрира върху персоналното си произшествие, а върху железопътния случай. В тази връзка водачът на партия Мера 25 означи, че Гърция е изправена „ пред исторически миг “, като посочи, че хиляди младежи стачкуват в цялата страна без никакви партийни инструкции. „ Ние, политиците, би трябвало да им дадем опция да си показват една друга Гърция “, сподели той.

Във връзка с нанесения побой гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласява следното известие в Туитър още в петък малко преди среднощ: „ Нападението против господин Варуфакис е безусловно неоправдателно и не може да бъде толерирано от нашата народна власт. Пожелавам му бързо възобновяване и съм сигурен, че гръцката полиция ще постави всички старания, с цел да изправи причинителите пред съда. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР