Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис, който беше отявлен критик

...
Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис, който беше отявлен критик
Коментари Харесай

Варуфакис ще се кандидатира за евродепутат в Германия

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис, който беше неприкрит критик на ограниченията за икономии, подкрепяни от Берлин в разгара на дълговата рецесия в еврозоната, ще се кандидатира на европейските избори идната година в Германия, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Движението Демокрация в Европа (ДиЕМ25), което той стартира през 2016 година, с цел да " демократизира " континента, го дефинира през днешния ден за претендент за изборите за Европейски парламент през май 2019 година

" Приемам номинацията, тъй като символизира новата транснационала политика, от която се нуждаем в Европа ", съобщи той на конференция в Берлин, където сътрудниците му разпънаха банер с надпис: " Европейска пролет ".

" Призовавам всички вас да се присъедините към нас в това паневропейско търсене на народна власт в Европа, народна власт в Германия, като изискване за разцвет и достоверна народна власт ", уточни той.

56-годишният Варуфакис беше финансов министър за шест месеца през 2015 година в кабинета на премиера Алексис Ципрас, само че се отдели, когато Гърция подписа третата си подред кредитна стратегия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР