Бившият гръцки финансов министър от Сириза Янис Варуфакис е бил

...
Бившият гръцки финансов министър от Сириза Янис Варуфакис е бил
Коментари Харесай

Бившият финансов министър на Гърция Варуфакис е нападнат и пребит в Атина

Бившият гръцки финансов министър от Сириза Янис Варуфакис е бил атакуван от група неидентифицирани лица пред ресторант в централен атински квартал, заяви гръцкото издание " Катимерини ", представено от БНР.

Според първичната информация те се доближили към него, до момента в който актуалният народен представител и общоприет секретар на лявата партия МеРА25 бил в ресторанта. След това те го провокирали и един от нападателите го блъснал в лицето.

Варуфакис е признат в болница в гръцката столица, където е диагностициран със счупена носна празнина и ще му бъде сложена шина.

Нападението беше наказано от всички политически партии. В изказване гръцкият държавен представител означи, че " в нашата народна власт няма място за тормоз и не се толерира никаква форма на принуждение ", като добави, че полицията " ще направи всичко належащо, с цел да изправи причинителите пред съда ".

Варуфакис подаде оставката си като финансов министър от държавното управление на СИРИЗА през юли 2015 година, откакто договарянията с сътрудниците на Гърция от еврозоната съвсем бяха блокирани, до момента в който страната стигна до банкрут. Той през февруари идната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР