Бившият говорител на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Габриела

...
Бившият говорител на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Габриела
Коментари Харесай

Бившият пиар на Комисията за защита на потребителите почна да говори за нечисти практики там

Бившият представител на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Габриела Руменова заяви, че е била " съкратена скоропостижно " от работата си, откакто е подала сигнал до Главния инспекторат на Министерския съвет за административни пропуски и злоупотреби с власт във ведомството – опазване на номера за документи, забавени преписки по тъжби от жители, нарушавания на трудовото законодателство и назначения без конкурс, а по цивилен контракт на лица, които се намират в спор на ползи.
Г-жа Руменова показва, че " вместо да бъдат взети ефикасни ограничения за прекратяване на порочните практики, две седмици след подаването на сигнала ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов е издал заповед за преустановяване на служебното правно отношение на специалиста (уж заради " редуциране на длъжността " ) ". Самата Руменова, която има просветителна степен " лекар ", споделя и, че през всичките години на работа като държавен чиновник оценката за свършеното от нея при вътрешното оценяване на администрацията е " Изпълнението надвишава условията ".
 КПОНПИ подхвана ръководителя на КЗП и министъра на образованието за спор на ползи КПОНПИ подхвана ръководителя на КЗП и министъра на образованието за спор на ползи
Председателят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов е задоволен от обстоятелството за стартирането на инспекция от с...
Руменова описа и пред, и в известие до всички медии, че е била краткотрайно преместена с тристранно съглашение в друга администрация, където също като PR е работила и по планове с присъединяване на КЗП, Министерство на стопанската система, Министерство на финансите, ИА „ Инспекция по труда “, Агенция „ Митници “ и други По думите ѝ, по закон след приключване на периода е трябвало " да заеме неотложно предходната си служба ".
Когато обаче настава времето да се върне, " внезапно се оказва, че КЗП към този момент няма нужда от чиновник за обществена връзка, само че пък остро се нуждае от още един деловодител – шести на брой. Промяна в Устройствения устав на КЗП обаче няма, а и при изминал преди година мандат на сегашния състав на Комисията никакви вътрешни реорганизации не могат да бъдат възможни и оправдани ", споделя Руменова. Така тя бива назначена да работи в деловодството на КЗП, по думите ѝ, " където не се изисква избран учебен ценз и безусловно статут на държавен чиновник ". И прибавя, че никой в КЗП не е реагирал, откакто е направила аргументирано предложение, без смяна във възнаграждението, да съвместява работата по " връзките с обществеността " и деловодни действия.
" Скандалното е, че тъкмо по същото време КЗП наема за PR Албена Мирошникова, евентуално по цивилен контракт, каквато е порочната процедура във ведомството (често даже със чиновници се подписват спомагателни цивилен договори). В продължение на към този момент 3 месеца на формалната интернет страница на КЗП са оповестени едвам 3 анонса с фрапантни правописни и терминологични неточности (като изключим наготово преписаните текстове от световни акции и за рискови стоки), до медиите не е изпратено нито едно прессъобщение и изрично липсва професионално ръководена обществена връзка на институцията ", споделя Руменова.
" Понастоящем Мирошникова е съучастник в настоящи търговски сдружения и сдружения с нестопанска цел, несъвместими с работата и в КЗП, доколкото измежду функционалностите на КЗП са и инспекции на търговски сдружения и други юридически лица ( " КОМЮНИКЕЙШЪН СТАФ " ЕООД, " И-Контакт ", Сдружение „ Младежки служащи “, ФОНДАЦИЯ " ПРЕОБРАЖЕНИЕ А.П.С. " ). В комерсиалния указател даже са налице данни за налагани запори върху дялове на госпожа Мирошникова за нейни неизпълнени отговорности, което би могло да повреди и имиджа на КЗП. Въпросната госпожа е трансферирала свои дялове в " Комюникейшън пойнтс " ЕООД на Арман Бабикян, който е лице към този момент с политически изяви и упоритости и претендент за новия парламент ", прибавя Руменова.
Проверка на в Търговския указател сподели, че Мирошникова фактически е трансферирала каузи си на Бабикян в " Комюникейшън пойнтс " ЕООД, само че като дата, на която е зародило основанието за прекачване на дружествен дял, е посочена датата 20.08.2013 година В момента Бабикян е едноличен притежател на компанията.
 Одобрено: КЗП ще може да смъква онлайн наличие, санкции и за снабдители на ел.услуги Одобрено: КЗП ще може да смъква онлайн наличие, санкции и за снабдители на ел.услуги
Депутатите утвърдиха окончателните промени в Закона за отбрана на потребителите. С измененията отрасловата комисия да има пълномощия да разпо...
Бившият пиар на КЗП споделя и, че до момента в който е работила като деловодител в комисията, се е сблъскала с доста нередности. 
" От диалозите по телефона с позвънили за информация жители стана ясно, че отговорите са доста забавени, като в доста от случаите законовият период от дълго време е изминал, а жалбата към момента не е разпределена за работа. Омбудсманът на РБългария и прокуратурата също изпращат голям брой писма до Комисията за липса на отговори. В КЗП редовно се вършат " предварителни резервации " на номера за документи (заповеди на ръководителя, докладни записки) ", твърди Руменова. И споделя, че когато обръща внимание на това пред управлението, следват " гонене и тормоз ". Тогава подава сигнал в Главния инспекторат на Министерския съвет и, по думите ѝ, 2 седмици по-късно е съкратена. За случая са сезирани Агенция за държавна финансова ревизия и ИА „ Главна ревизия по труда “.
" Абсурдно е в XXI век институция като Комисията за отбрана на потребителите да смята, че не се нуждае от собствен чиновник, който да обезпечава с професионално обмисляне, образуване и реализация публичността на нейната активност. Това значи, че тя не извършва задължението си към обществото за бистрота на работата си и подценява големия капацитет на информационните ограничения за повишение потребителската просвета и убеденост на жителите при отстояването на техните права и ползи, както и за по-голямото ангажиране на бизнеса с осъществяването на неговите законови отговорности за понижаване на нарушаванията и нелоялните практики и установяването на по-спокоен и по-предвидим пазар на стои и услуги ", безапелационна е Габриела Руменова. " Освен това, належащо е да се спре одобряването на статуквото на защита на " комфортните хора " и отстраняването на потвърдени специалисти единствено тъй като не са податливи на порочни практики. То нанася вреди на репутацията на държавната администрация и препятства нейното дейно действие ", прибавя тя.
потърси ръководителя на КЗП господин Димитър Маргаритов за коментар по телефона, само че до излизането на материала не съумя да се свърже с него.
На фотографията: Димитър Маргаритов, ръководител на КЗП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР