Бившият голмайстор на Левски Емил Ангелов се е заел с

...
Бившият голмайстор на Левски Емил Ангелов се е заел с
Коментари Харесай

Бабангида пред Sportal.bg: За момента се държим, но Община Хасково трябва да помогне

Бившият голмайстор на Левски Емил Ангелов се е заел с тежката задача да стабилизира и утвърди новака Хасково 1957 в шампионата на Югоизточната Трета лига. Един от огромните герои от “Синята приказка” към този момент се оправя повече от добре, откакто отборът му е шести във краткотрайното класиране с актив от 14 точки. Бабангида не скри обаче в предаването “Часът на Трета лига” , че макар позитивния старт на шампионата, клубът мъчно ще продължи да се развива без помощта на Община Хасково. Ангелов показа упоритостите си да се потвърди в треньорския поминък, като си пожела да реализира най-малкото това, което направи като състезател.

“Повечето хора чакаха, че до петия-шестия кръг ще сме изпаднали. Засега обаче се оправяме добре. Може и по-добре, несъмнено, само че все още сме удовлетворени. Опитвам се да вменя на футболистите, че без значение че играят в Трета лига и са дилетанти, би трябвало да мислят и да се готвят като експерти всеки ден, във всяко едно отношение. Само по този начин, когато пристигна време да играем във Втора лига, ще са подготвени за футбола и провокациите, които ги очакват”, разяснява в “Часът на Трета лига” Ангелов.

“Борим се с действителността. Не ни е елементарно, обстановката не е доста добра, защото Общината не ни поддържа. Надяваме се обаче, че в най-скоро време ще има позитивна смяна. Засега с финансирането и обезпечаването на средства и спонсори се е заел Делчо Корчев - мой другар и съотборник от детските години. Всичко, което е дадено, е изпълнено. Принципно се бях отказал от хасковския футбол, само че поради него се върнах. Искам обаче да има изясненост и успокоение, с цел да може да мислим в вероятност, а не ден за ден. За тази цел обаче би трябвало да се вземе някакво решение и Общината да ни подкрепи”, сподели още Бабангида.

“Опитахме се да влезем в диалог с АФК Хасково и да забележим можем ли дружно да вървим напред, само че не стигнахме до решение. Те имат едни възгледи за футбола, ние - други. Нашата цел е да дадем късмет на локални момчета да се развиват. Иначе в този момент ще се борим да се спасим и да се утвърдим в групата. Вече по-нататък, според това какво се случи с финансирането на клуба и бюджета, ще мислим какво ще гоним и до каква степен можем да стигнем”, показа още старши треньорът на Хасково 1957.

“Разбира се, че задачите ми са огромни. Нормално е, откакто съм играл в Шампионската лига, да се целя високо и в треньорството. Сега обаче е по-трудно. Работата ми надалеч не се свежда до час подготовка, в която си снабдявам наслаждение. Скоро не съм се чувал със Станимир Стоилов. Той въпреки всичко има съществени задължения с Казахстан, само че постоянно, когато може, оказва помощ на футбола в Хасково - праща топки, екипировка и прочие Но Общината би трябвало да се ангажира. Иначе фантазията ми е най-малкото да реализира триумфите, които имах като футболист”, добави за край един от огромните герои от “Синята приказка”, който има на сметката си 39 гола в 107 мача за Левски във всички шампионати.

Не пропускайте най-интересното от света на аматьорския футбол всеки вторник, от 16:00, в “Часът на Трета лига”! Последавайте ни във Фейсбук тук!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР