Бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк

...
Бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк
Коментари Харесай

Ген. Уесли Кларк обсъжда с Борисов борбата с контрабандата на горива

Бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк се срещна с премиера Бойко Борисов и министри от кабинета.

Генералът е у нас в качеството си на консултант на швейцарска организация, която се занимава с противодействието на проведената престъпност и контрабандата.

Срещите на експертно равнище ще продължат, с цел да се подкрепи България в битката против контрабандата, увери Кларк.

Говорили са по отношение на инспекция на пътя на горивата. Но не стана ясно какво тъкмо са говорили.

Припомняме, преди две седмици депутатите гласоподаваха отсрочване на противоречивия нов закон за горивата с шест месеца, с цел да може да се реализира компромис сред страните " за " и " срещу ".

Изготвеното от Емил Димитров - Ревизоро законодателство срещна съпротивата и на редица организации в лицето на АИКБ, КРИБ, Българската строителна камара, Минно-геоложката камара и най-много на Асоциацията на търговците и превозвачите на горива, които проведоха митинги още напролет на предходната година, а в Народното събрание получиха поддръжката на НФСБ.

Твърда поддръжка за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), както и от Българската стопанска камара, които като главен мотив акцентираха потребността от преустановяване на контрабандата и изсветляване на бранша. Самото отсрочване на закона те дефинираха като чадър над сивия бранш.

След митинги и незабавни срещи на другите страни, в това число и при премиера Бойко Борисов, бе взето решение влизането в действие на закона да се отсрочи с 6 месеца, с цел да може в Наредбата, която го съпътства, да бъдат импортирани промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР