Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е обвиняем по

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е обвиняем по
Коментари Харесай

Обвинение и 20 хил. лв. гаранция за Живко Коцев

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е обвинен по дело за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, дружно с татко и наследник – Марин и Стефан Димитрови, някогашната шефка на Агенция " Митници " Петя Банкова и Никола Николов-Паскал. Това оповестиха от Софийската градска прокуратура. От обвиняването показаха, че той се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Наложена му е парична гаранция в размер на 20 хиляди лв..

След тричасовия разпит в КПКОНПИ Живко Коцев запази цялостно безмълвие. На излизане от разпита юрист Илиян Василев съобщи: " С адв. Доковска сме уверени, че Живко Коцев не е направил закононарушение ". И се обърна към публицистите с думите " уповавам се да бъдете тук и когато оправдаят господин Коцев или когато прекратят обвиняването против него ".

Живко Коцев подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция " Митници ". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета " Денков " Коцев отдръпна оставката си и разгласи, че я е поддал под напън.

След встъпването в служба на служебното държавно управление, Коцев беше освободен от президента предходната седмица по искане на кабинета.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР