Бившият главен редактор на в. "Дума" Юрий Борисов e осъдил

...
Бившият главен редактор на в. "Дума" Юрий Борисов e осъдил
Коментари Харесай

Юрий Борисов съди МВР заради ареста си по шпионския скандал с Русофили

Бившият основен редактор на в. "Дума " Юрий Борисов e осъдил Министерство на вътрешните работи за ареста си от 9 септември 2019 година

Припомняме, че тогава той бе арестуван поради шпионския скандал с Национално придвижване "Русофили ".

Русофили застанаха зад Николай Малинов и Юрий Борисов

"Няма обжалване от страна на Министерство на вътрешните работи. Осъдих Министерството на вътрешните работи за 10 лева, само че това не е за обезщетение – ще има и настрана дело ", съобщи в утринния блок на БТВ Борисов.

"Арестът ми беше позорен, имаше удари върху репутацията ми, освен в България и Русия. Исках правдивост, по тази причина осъдих Министерство на вътрешните работи. Арестът ми беше политическо гонене поради оспорването на властта ", разкри някогашният основен редактор на в. "Дума ".

Юрий Борисов уточни две хипотези за неговото задържане. "Едната е заплашване на национално придвижване "Русофили ", защото не бях задържан единствено аз. Втората ми догадка е, че са имали желание да ми издигнат обвиняване, само че в един миг са се отказали и ме трансфораха в очевидец ", уточни още секретарят на придвижване "Русофили ".

Юрий Борисов: Защо ме водиха с белезници, щом съм единствено очевидец?

"Това, което се издигна като "знаме на обвиняването " е една от доста разработки, които по този начин и не се осъществиха. Русия пари не ни дава, като се изключи алегорични суми за концерти ", сподели още той.

"На разпити ме попитаха дали съм ходил в Крим, никой не сложи въпрос за класифицирана информация. Нито един въпрос не беше обвързван с шпионаж. Аз не мога да си намеря чорапите, те търсят дали съм издавал държавни секрети ", заявърши Юрий Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР