Бившият главен равин на руската столица Пинхас Голдшмид в интервю

...
Бившият главен равин на руската столица Пинхас Голдшмид в интервю
Коментари Харесай

Бившият главен равин на Москва призова евреите спешно да напуснат Русия

Бившият основен равин на съветската столица Пинхас Голдшмид в изявление за медиите съобщи, че евреите би трябвало да изоставен Русия допустимо най-скоро.

В изявление за английския The Guardian той изясни като причина за напускането, че това би трябвало да се направи „ до момента в който можете “, базирайки се на обстоятелството, че управляващите в страната са в положение да „ пренасочат гнева и недоволството на масите “ към тяхната общественост.

Голдшмид смята, че в този момент, на фона на изострените връзки със западния свят, антисемитските настроения в страната внезапно са се нараснали. Затова евреите би трябвало да се тревожат за бъдещето си и да изоставен Русия преди момента, в който са превърнати в „ изкупителни жертви “.

Духовникът счита, че в съветската история към този момент е имало такива образци.

Според него сега, когато " политическата система " на Русия е " в заплаха ", развиването на събитията ще се случи тъкмо по подобен сюжет, както се е случило в " царските времена " и " края на сталинския режим. "

В материала се показва, че през 2022 година рекорден брой евреи са емигрирали от Руската федерация и Украйна - повече от тях са отпътували за Израел. Голдшмид сподели, че е належащо " да се спрат тези сили, които се пробват да унищожат Европа от вътрешната страна ". Като образец той уточни разрушаването на еврейското учебно заведение в Тулуза, атентатите в Ница и в Берлин - на коледния базар.

„ Това е европейски проблем, а не еврейски “, сподели някогашният столичен равин.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР