Бившият главен прокурор Сотир Цацаров коментира пред в отговор

...
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров коментира пред  в отговор
Коментари Харесай

Цацаров: Кирил Петков се коалира с Бойко Борисов и обсъжда промени в Конституцията с Делян Пеевски

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров разяснява пред " " в отговор на позиция на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че решението му да си подаде оставката като ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е персонално и приносът на Петков за това бил " нулев ".

" Оставката ми като ръководител на КПКОНПИ е резултат на персонално решение, обвързвано с персоналния ми живот. Приносът на господин Петков за тази оставка е нулев. Допускът ми до класифицирана информация, за чието лишаване той заяви в народен ефир преди даже да ми бъде връчен, бе възобновен от ДКСИ (Държавна комисия по сигурността на информацията) след осъществена инспекция ", уточни някогашният основен прокурор.

Вчера (15 юни) откакто стана известно, че президентът Румен Радев е подписал декрет за окончателното освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор, Кирил Петков реагира на новината в профила си във " Facebook ", като написа: " Сотир Цацаров към този момент не е ръководител на КПКОНПИ. Иван Гешев към този момент не е основен прокурор. Единият ме съди персонално, другият ми желае имунитета след 2 години затворено произвеждане. Важното е, че смяната продължава. "

Цацаров подаде оставка като началник на КПКОНПИ при започване на 2022 година, малко откакто съдружното държавно управление на Кирил Петков встъпи в служба. В края на март 2022 година той заведе гражданско дело против Петков, настоявайки за обезщетение в размер на 15 000 лева за " погрешно подстрекателство " по време на телевизионно изявление. Пред Би Ти Ви тогавашният министър-председател беше оповестил, че е бил лишен достъпът на Цацаров до класифицирана информация, като погрешното подстрекателство съгласно Цацаров се състои в това, че е подал оставка като началник на КПКОНПИ точно поради отнетия допуск до класифицирана информация.

Понастоящем Цацаров е прокурор във Върховната касационна прокуратура и е завеждащ отдел " Нормативен разбор ", който приготвя мнения по законопроекти и конституционни каузи.

" А другояче...Кирил Петков към този момент не е министър-председател. Кирил Петков се коалира с Бойко Борисов. Кирил Петков разисква промени в Конституцията с Делян Пеевски. Важното е, че смяната, която Кирил Петков даде обещание на целия ни народ, продължава ", иронично отговори Цацаров на фейсбук обявата на някогашния министър председател, визирайки сделката сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " за сформиране на постоянно държавно управление, както и оферти от Движение за права и свободи Пеевски за член на парламентарната комисия по конституционни въпроси. Коментарът на Цацаров засяга и генералната причина за съществуването на " Продължаваме промяната ", а точно - смяна на модела " Борисов ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР