Бившият главен прокурор Иван Гешев заяви, че не познава Мартин

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев заяви, че не познава Мартин
Коментари Харесай

Гешев пред комисията Нотариуса: Използваха ви като полезните идиоти. Участвам в предизборно шоу

Бившият основен прокурор Иван Гешев съобщи, че не познава Мартин Божанов - Нотариса по време на днешното чуване във краткотрайната комисия в Народното събрание. Въпреки че през вчерашния ден я назова суперсмешна, Гешев въпреки всичко реши да приказва пред депутатите. Те бяха поканили за чуване и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и предшественика му Сотир Цацаров, само че те няма да се явят като изпратиха увеидомителни писма за това.

 

Днес в комисията трябваше да бъдат изслушани и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, някогашният основен прокурор Сотир Цацаров, юристите Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков, както и водачът на съдружие " БОЕЦ " Георги Георгиев. В началото на съвещанието ръководителят на комисията Никола Минчев уведоми, че те са отклонили поканите си.

" С наслаждение ще вземам участие в предизборното шоу, което се обрисува на днешното съвещание. Нямам никакви терзания ", съобщи някогашният основен прокурор Иван Гешев при започване на чуването си.

Вече веднъж той не се отзова на поканата за чуване, а през вчерашния ден съобщи пред публицисти преди да влезе в постройката на националното разследване, че " тази комисия е суперсмешна, тъй като със същия триумф са могли да създадат комисия и за " Цар Киро ".

" Единствената причина през днешния ден да съм тук е, че имам почитание към държавните институции, макар че от институцията Народно заседание е останала единствено постройката. 90 % се разпознаха ката политически отпадък. Ако желаеха да свършат нещо, щяха да трансформират законите. Реформата се изчерпа единствено със смачкване на Конституцията, със смачкване пълномощията на президента. Използваха ППДБ и в този момент ще ги изхвърлят,  сподели първоначално Иван Гешев.


" Не е правилно, че до момента в който съм бил основен прокурор, не е имало следствия за групи за въздействие. Нямате задоволително информация ", уточни Гешев в отговор на депутатски въпрос. По думите му, до момента в който е бил на поста заместник-главен прокурор в Специализираната прокуратура, за която е отговарял, през 2018 година е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов - Нотариуса.

 

" Докато бях основен прокурор, беше формирано дело за Петьо Петров - Еврото, който сега се укрива ", добави той, акцентирайки, че това е единственото следствие против някогашния следовател.

Гешев сподели още, че знае импровизирано от сътрудници служители на реда за контрабанден канал. Той посочи, че като е бил основен прокурор, му е било казано, че този канал се пази от служебното държавно управление, в което Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, а по-късно от " Продължаваме промяната - Демократична България ". По думите му този контрабанден канал, ще бъде " овладян " от други хора, които са на власт. Действат още 10-15 други такива канала. Каналите се пазят от службите, а те работят за партиите. Наблягате на фотосите и пачките, а не виждате цялата картинка, сподели Гешев. 

Гешев счита, че каналът е средство, с цел да се завладеят митниците и да може да се постави нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Тези хора от Хасково се отчитаха на ръководещите тогана - ППДБ, в този момент ще се регистрират на други хора, безапелационен е Гешев.

" Такива групи за въздействие има и в Народното събрание ", счита още Гешев. " Върхът на хранителната верига са политиците. Казваха, че Държавна сигурност е отговорна за всичко, само че това беше инструмент. Отгоре бяха политиците. Смешно е да говорите за групи за въздействие тъкмо вие. В момента има 10 групи за въздействие във Върховния касационен съд. И цифрите са по-големи - милиони всеки ден. Това са признаци. Причината е политическата класа, тъй като не приемате качествени закони ", съобщи някогашният основен прокурор пред депутатите.

Той прикани депутатите да питат Министерство на вътрешните работи за какво не споделя дали Нотариуса е бил помощник на полицията. Тъжно е де се проверява починал човек, за какво не питате кой го е умъртвил. Покойникът е лъжец, който си служи с имена. Офицер от Трето го е пазел. Оперативният служащ му е осигурявал чадър. Отчислявани са пари за този, който го е записал като конфиденциален помощник. По-често не е правил работа, по тази причина е погубен. Има доста по-сериозни групи за въздействие. Вие сте се концентрирали, вие сте потребните идиоти за преодоляване на правосъдната власт. Защо не извършите комисия за Алексей Петров, това е рисково, тъй като той ви сглоби, и за гърмежа на основен прокурор.

 

 Това провокира неодобрение измежду депутатите и повишение на глас в залата.

 

Далеч съм от вашия висок жанр, не съм на вашето равнище, иронизира Гешев запитване на Мирослав Иванов от ППДБ. Будна кома и насипно положение остави ръководството на Бойко Рашков. Някои седят в скута на някого, но вие ме питате дали Борисов ръководи страната, той провокира потрес и боязън, ще ви се скара, откакто по нощите сменя външния министър. Всеки втори юрист е лобист, сподели още Гешев.

 

Към 20 % от материалния интерес се прибира от комерсиалните каузи, сподели Гешев, като акцентира, че вместо това комисията се занимава с наказателни каузи.

 

Отгоре на хранителната верига са Борисов, Пеевски, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев, безапелационен е Гешев. Борисов е ваш съдружен сътрудник, вие го изпрахте. Какво по-голямо въздействие от вашата сглобка. Радвам се, че сте осъзнали, че е тъжно.
Борисов е забранил да ме пускат по БТВ, Нова и Българска национална телевизия, сподели Гешев.


Имаше контрабандни канали и вие ги пазехте, продължи Гешев, като акцентира, че Борисов е бил първият върховен политик, задържан по негово време. Щяло да има и други, само че е бил свален от служба.

 

Бившият основен прокурор сподели още, че няма общо с Мартин Божанов-Нотариуса. Призова също по този начин депутатите да питат Бойко Борисов дали не познава Нотариуса.

 

Информацията за Нотариуса като конфиденциален помощник се крие, тъй като ще стане ясно, че той нищо не е правил. Освен действен служащ, с него са били свързани и началници, само че това ще лъсне и ще се видят политически въздействия, изясни Гешев. Дали мотивацията е финансова - всичко е пари и въздействие. Държавата е в насипно положение, правосъдната система не действа, по тази причина няма кой да направи такова следствие, сподели Гешев.


Гроздан Караджов за следващ път уточни, че комисията " Нотариуса " е формирана, с цел да се заметат следите, по тази причина и не се прави уголемение по Алексей Петров. Тя се свежда в този момент до избирателен пиар. Караджов удостовери, че на върха на хранителната верига са политиците.

 

Борисов няма да влезе в " Магнитски ", тъй като е от ръководещата партия. Подозирам, че гърмежът против мен е тъкмо поради делото " Барселона гейт " и поради " Магнитски ", сподели Гешев.


Всеки втори, който действа към Народното събрание, министерствата, организациите, взима пари. Така действа не страната, а нещото, тъй като това не е страна. Вие не лекувате признаците със закони, а се занимавате с битовизми. И тази комисия е битовизъм, сподели Гешев.

 

Повече от 86 са групите за въздействие, разбрали сте иронията, доста повече са. В изпълнителната и в правосъдната власт сега тече осребряване и се чака да се види какво ще стане. Всичко, което е можело да се направи, съм го направил като основен прокурор съгласно законите, които сте приели. Бая напън видях с 5 кг тротил, единствено аз се изправих против Борисов, акцентира Гешев.

 

Не ви се получи на ППДБ да вземете вие каналите, не ви се получи, по тази причина влязохте в сглобката, с цел да ви дадат нещо. Сега ще ви отделят от Демократична България и ще си ги вземат при тях, направи разбор на политическата обстановка Иван Гешев.

Гешев съобщи, че са му трябвали още 2 седмици на поста, с цел да арестува Бойко Борисов. На съответен въпрос за какво не е съумял да го направи за 4 години, по време на които бе основен прокурор, той не отговори. Само сподели, че е показал храброст по отношение на Борисов и за това му е бил проведен атентат.

" Вашата комисия няма никакъв смисъл, нито имате благоприятни условия, нито имате компетентности. 
Направихте Конституцията мръсна вехтория и я съсипахте. Единственият смисъл от днешното събеседване е вие да си извършите избирателен пиар. Вторият смисъл е да се смачкат избрани магистрати, което е тъжно.

Минчев отговори, че по какъв начин работи Народното събрание не е работа на Гешев.

" Да не се връщаме на работата на вашата институция, когато я ръководехте вие. Докато вие бяхте отпред на прокуратурата, следствията ги правеха публицисти ", посочи Минчев (може да се напомнят какъв брой месеци лиши преводът на страниците от Испания за " Барселонагейт " или цялостното шиканиране на " Осемте джуджета ".

Той също съобщи, че Гешев прави предизборна акция, защото към този момент е политик.
" Каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците ", посочи още той.

 

Убийството на Алексей Петров има политически темперамент, чух едни записи, това е обвързвано със сглобката, с Борисов и с таткото на Кирил Петков и искания за началник на ДАНС, сподели Гешев.

 

Според него всичко в страната е преразказ по картинки, неистини.


По улиците да тръгнете, на следващия ден може да съставите 100 такива комисии като " Нотариуаса ", сподели още Гешев. Целта е да се лишават пълномощията на президента, прокуратурата, да се смачка прокуратурата и началникът да натиска копчетата.

Стана ясно, че комисията не прави никаква работа и седенката би трябвало да се разтуря, и Гешев напусна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР